ZVEZDA PRIPISALA SEBI TITULU IZ 1946. GODINE: Evo kako su reagovale Delije!


IZVOR: Republika - 19.05.2018 | 19:15


Navijači Crvene zvezde istakli su na meču sa Voždovcem transparent kojim su proslavili titulu, koja im kako tvrde pripada, iz 1946. godine.

Foto: ST/K. Kostić

Transparent navijača Zvezde

Zvezda je početkom prošle godine uputila zahtev Fudbalskom savezu Srbije da joj prizna titulu iz 1946. godine.

Crveno-beli su 1946. godine bili prvi u šampionatu Srbije u tadašnjoj Federativnoj Narodnoj Republici Jugoslaviji (FNRJ) i dobili pravo učešća u prvom prvenstvu FNRJ za sezonu 1946/47.

Navijačima je podeljen pamflet sa porukom predsednika kluba Svetozara Mijailovića koji je naveo da je Zvezda pripisala sebi titulu i da danas slavi dva trofeja, a ukupno 29. titula šampiona.

Foto: ST/D. KADIĆ

- FK Crvena zvezda u svojoj riznici ima mnoštvo značajnih trofeja, a jedan do skoro nije dobio važnost koju zaslužuje. Reč je o tituli šampiona Srbije iz 1946. godine. Sada želimo to da ispravimo i pred vama je publikacija koja ima za svrhu da javnosti više približi tu značajnu titulu koja je u rangu sa dosadašnjim - navedene su reči Mijailovića. 

On je rekao da se klub obratio Fudbalskom savezu u decembru 2016. godine, kako bi dobio formalnu potvrdu i mogućnost da ozvaniči titulu, ali da do danas nije dobio odgovor.

- Jasno jeda smo na terenu osvojili titulu 1946. godine. Zbog toga ne treba da se čeka kako bi se priznala nama jer je ona pošteno osvojena na terenu zalaganjem i napornim radom tadašnjih prvotimaca na terenu. U formalno-pravnoj dokumentaciji države Srbije nema razloga da i nama titula ne bude priznata -  naveo je Mijailović.

Crvena zvezda je do sada zvanično osvojila 28. titula.

Crveno-beli su uoči meča sa Voždovcem kako tvrde proslavili 29. titulu. Po tom pitanju oglasili su se i navijači Zvezde.

Foto: ST/K. Kostić