Kome će biti treća sreća? DVA DERBIJA SU VEĆ ODIGRANA NA DANAŠNJI DAN!


IZVOR: Republika - 14.04.2018 | 09:09


Na programu je 157. večiti derbi, koji će verovatno mnogo jasnije postaviti stvari uoči nastavka šampionata na tabeli. Partizanu samo pobeda igra, dok crveno-beli i sa bodom zadržavaju značajnu prednost u prvenstvenoj trci.

Foto: Starsport

Treći put u istoriji večiti ukršaju koplja 14. aprila

Međutim, u svakom derbiju mali deo uloge nosi i tradicija, a ona je zanimljiva što se tiče mečeva koji su odigrani na današnji dan u prošlosti.

I Partizanu i Zvezdi se po jednom posrećilo baš na 14. april, pa će na ovaj dan potražiti i novu pobedu u najvećem okršaju domaćeg fudbala.

Prvi put je to bilo 1982. godine u 70. večitom derbiju, kada su crveno-beli po pljusku gostovali velikom rivalu i ubedljivo ga savldali - čak sa 4:1. Poveli su tada fudbaleri Zvezde preko Milka Đurovskog, da bi pred 35.000 navijača do poluvremena izjednačio Živković.

Međutim, nije to demoralisalo crveno-bele, koji su u nastavku preko Šestića (dva gola) i Đorđića stavili tačku na ubedljiv trijumf protiv Partizana.

Drugi duel večitih rivala na današnji dan odigran je 2001. godine, takođe na stadionu crno-belih, samo što je epilog bio drugačiji. Slavio je "parni valjak" sa 2:1 golovima Ilieva i Saše Ilića, dok je jedini pogodak za Zvezdu postigao Goran Drulić. Penal za tim iz Ljutice Bogdana pri rezultatu 1:1 nije iskoristio Branko Bošković, pošto je njegov udarac ukrotio Radovan Radaković.