TUGA U BLEKIJEVOM TIMU! Preminuo direktor Fiorentine Džo Baroni!


IZVOR: Republika/D.O. - 19.03.2024 | 15:58


Direktor "viole" izgubio bitku sa opakom bolešću.

Foto: www.profimedia.rs
TUGA U BLEKIJEVOM TIMU! Preminuo direktor Fiorentine Džo Baroni!

Generalni direktor Fiorentine Džo Barone preminuo je danas posle srčanog udara, koji je imao tokom vikenda pred utakmicu sa Atalantom.

Barone je srčani udar doživeo u nedelju, nekoliko sati pred meč kluba iz Bergama i Fiorentine, pa je helikopterom prevezen u bolnicu u Milanu.

Nažalost, nije uspeo da se izvuče i preminuo je u 58. godini.

- Sa dubokim bolom i neizmernom tugom Fiornentina je danas izgubila jednu od svojih referentnih tačaka. Ličnost koja je obeležila noviju istoriju kluba i koja nikada neće biti zaboravljena - stoji u saopštenju kluba.

Barone je rođen na Siciliji pod imenom Đuzepe, ali se kao dete preselio sa porodicom u Njujork. Tamo je diplomirao i počeod a radi u bankarskom sektoru.

Postavljen je za potpredsednika Njujork Kosmosa, ekipe kojoj je Komiso takođe vlasnik, a od 2019. godine se vratio u Italiju, tačnije Firencu. 

Bio je glavni zaslužni za otvaranje super modernog kampa "Viola park" koji je Fiorentina 2023. godine krenula da koristi kao svoju bazu.

Podsetimo, za klub iz Firence igra i srpski reprezentativac Nikola Milenković, a "Blekijeva" ekipa je trenutno na osmom mestu Serije A i ima 34 boda.

U narednom kolu, "viola" dočekuje drugoplasirani Milan, što će biti jedan od derbija predstojećev vikenda u italijanskom elitnom rangu.

Inače, Fiorentina je dvostruki šampion nacionalnog prvenstva i šestostruki osvajač Kupa Italije. U vitrinama sa međunarodne scene ima i osvojen nekadašnji Kup pobednika Kupova.

BONUS VIDEO