ZVANIČNO: Vlada Grčke ukinula suspenziju fudbalske lige


IZVOR: Republika - 27.03.2018 | 16:43


Vlada Grčke ukinula je suspenziju fudbalske lige te zemlje nakon što su klubovi preuzeli obavezu da reformišu pravila koja imaju za cilj borbu protiv nasilja.

Foto: Tanjug/AP

Savidis ulazi na teren na meču PAOK - AEK

Grčka vlada je ovu odluku saopštila posle razgovora s predstavnicima klubova i delegacijom Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Takmičenje u Superligi Grčke biće nastavljena narednog vikenda posle pauze zbog incidenta nakon što je predsednik PAOK-a Ivan Savidis tokom utakmice protiv AEK-a 11. marta nezadovoljan sudijskom odlukom, okružen telohraniteljima, izašao na teren s pištoljem oko pojasa.

Sudija je zbog ofsajda poništo gol solunskog tima u završnici utakmice, posle čega je Savidis ušao u teren. Utakmica je odmah prekinuta, a zamenik ministra sporta Jorgos Vasilijadis je 12. marta suspendovao ligu.

Klubovi grčke Superlige su u ponedeljak prihvatili mere koje je predložio Vasilijadis. Te mere uključuju automatsko ispadanje iz lige svakog kluba koji bude imao problema sa nasiljem tri puta u jednoj sezoni, kao i kazne za klubove čiji čelnici svojim izjavama podstiču na nasilje. Klubovi će biti potpuno odgovorni za bezbednost utakmica koje organizuju, a policija će od sada biti na stadionima.