ŠVAJCARCI O MEČEVIMA PROTIV SRBIJE! Ovo su REAKCIJE pred duel sa VELIKIM DUŽNIKOM!


IZVOR: Republika/D.O. - 08.02.2024 | 21:32


Ugledni "Blik" podseća na slavlje Švajcaraca protiv Srbije sa "dvoglavim orlom".

Foto: Tanjug/AP
ŠVAJCARCI O MEČEVIMA PROTIV SRBIJE! Ovo su REAKCIJE pred duel sa VELIKIM DUŽNIKOM!

Kuglice su ponovo ukrstile reprezentacije Srbije sa Švajcarskom. Za razliku od prethodnih duela na Mundijalima, ovoga puta će ulog biti "manji", budući da se radi o Ligi nacija, a ne o Svetskom prvenstvu, ali je jasno da predstojeći okršaj "orlova" i "sajdžija" donosi novu ogromnu tenziju i neizvesnost. 

Tako će, gotovo sigurno, biti i ovoga puta. Žreb održan danas u Parizu izazvao je brojne reakcije u Srbiji, ali ništa manje burno nije bilo ni u državi "satova i čokolade" pošto je izašao izgled svih grupa. 

"Švajcarska se sastaje sa Srbijom u Ligi nacija", stoji na naslovnici "Blik-a". 

Foto: printsceren/Blick

tekst švajcarskog Blik-a

Sajdžije najavljuju mnogo vatre na meču protiv Srbije, a u nastavku teksta tamošnjeg najčitanijeg portala.

- Eksplozivni duel protiv Srbije. Srbija je treća nacija koja nas čeka. Duel protiv balkanske nacije je već odigran na Svetskom prvenstvu 2018. u Rusiji i na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru. Oba puta su im naplaćene utakmice. U Rusiji su Džaka i kompanija slavili sa "dvoglavim orlom", a u Kataru je duel bio svojevrsno „finale“ za plasman u osminu finala - podsećaju Švajcarci.

Nije i dalje poznato kada će na programu biti utakmice između Srbije i Švajcarske. Očekuje se da UEFA kompletan raspored objavi u petak. 

BONUS VIDEO