(VIDEO) BOBAN O UDARANJU POLICAJCA NA MAKSIMIRU: Opet bih to uradio!


IZVOR: Republika - 22.03.2018 | 19:13


Bivši hrvatski fudbalski reprezentativac Zvonimir Boban izjavio je da se ne kaje što je 1990. godine udario policajca Refika Ahmetovića na Maksimiru pošto su izbili neredi uoči meča Dinama i Crvene zvezde.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Boban se ne kaje

13. maja 1990. godine uoči utakmice jugoslovenskog prvenstva između Dinama i Crvene zvezde izbili su neredi navijača dva kluba. Navijači dva tima su utrčali na terenu, a tamo je ostalo nekoliko fudbalera Dinama. Boban, koji je tada bio kapiten Dinama, udario je Ahmetovića, jer je ovaj nasrnuo na jednog domaćeg navijača.

Boban, koji je jedan od savetnika u FIFA-i, u intervjuu za brazilske medije prisetio se događaja iz 1990. godine.

- Tu nisam bio sam. Ja sam bio samo jedan od tri ili pet hiljada mladića koji su mislili isto. Samo, ja sam bio desetka Dinama, kapiten i zvezda tima. Nisam uradio ništa više ili manje od ostalih tog dana na stadionu. Do tada smo živeli u strogom režimu, kao u paklu. A sve je to bila naša velika želja za slobodom. Da li bih to ponovio? Uvek - rekao je Boban.

On je odgovorio i na pitenje šta je Jugoslaviji nedostajalo da osvoji SP.

- Teško pitanje. Mi smo bili blizu sa Hrvatskom da 1998. godine osvojimo SP. U istoriji su verovatno postojale i generacije, koje su bile bolje od nas. Međutim, mi smo u pravom trenutku imali nacionalni naboj, veliku odgovornost prema narodu. Imali smo veliko zajedništvo, bili smo više od običnog tima, ali imali smo i dobre igrače - istakao je Boban.