SRAMOTAN POTEZ: Legendarni MUTU IZGUBIO MAJKU, pa posao! Klub mu zbog ODLASKA NA SAHRANU uručio otkaz!


IZVOR: M. M. - 26.12.2023 | 19:13


Uredno mu izjavili saučešće...

Foto: youtube.com/printscreen/FRF TV
SRAMOTAN POTEZ: Legendarni MUTU IZGUBIO MAJKU, pa posao! Klub mu zbog ODLASKA NA SAHRANU uručio otkaz!

Sramotne vesti stižu iz Arzerbejdžana, gde je legendarni rumunski fudbaler Adrijan Mutu ostao bez posla.

On je, naime, dobio otkaz na klupi tamošnjeg lidera Nefčija, a razlog je bizaran! Navodno, prenose brojni mediji, njemu je saopšteno da neće više obavljati pomenutu funkciju pošto je propustio jednu utakmicu kluba. Sve bi bilo u redu i legitimno, ali razlog odsustva čuvenog Rumuna bio je odlazak na sahranu svoje majke.

Zvanično saopštenje kluba, objavljeno 24. decembra, hvaleći njegov naporan rad i doprinos, sa željama za uspeh u budućnosti. Istovremeno, Nefči je izrazio duboko saučešće zbog gubitka njegove majke i pozvao svoje navijače da nastave da podržavaju tim.

Mutu je pre ovog iznenadnog prekida saradnje, a nakon odlaska u igračku penziju, bio na značajnim pozicijama u renomiranim fudbalskim institucijama u otadžbini. Bio je predsednik Dinama iz Bukurešta i trener Voluntarija u Rumuniji. Trenerski put ga je odveo i u Abu Dabi, gde je trenirao rezervni tim za Al-Vahdu. Pored toga, tokom dve sezone vodio je rumunske Krajovu i Rapid Bukurešt.

Adrijan Mutu se pridružio Neftčiju iz Bakua pre samo pet meseci. Kada je stigao tim je bio treći u ligi, pošto je zaostajao za liderom Karabagom čak 13 bodova. Tokom karijere bio je zvezda brojnih evropskih klubova Čelsija, Juventusa i Fjorentine.

Na nekim od mnogobrojnih testova tokom karijere bio pozitivan na nedozvoljene supstance, pa je bio pod suspenzijom.

BONUS VIDEO