SRAMNA ODLUKA BRITANACA! "Gardijan" napravio listu od 100 najboljih fudbalera! Velika NEPRAVDA učinjena Mitroviću!


IZVOR: Republika/D.O. - 23.12.2023 | 13:22


Prema očekivanju prvo mesto je rezervisano za napadača Mančester sitija.

Foto: twiter.com/Fabrizio Romano
SRAMNA ODLUKA BRITANACA! "Gardijan" napravio listu od 100 najboljih fudbalera! Velika NEPRAVDA učinjena Mitroviću!

Britanski list ''Gardijan'' objavio je listu 100 najboljih fudbalera sveta u 2023. godini, a očekivano se na njenom vrhu nalazi napadač Mančester sitija, Erling Haland.

Prvi pratilac je njegov bivši saigrač iz Borusije Dortmund, Džud Belingem, dok je treći Kilijan Mbape. U Top 10 se nalaze i Hari Kejn (Bajern), Rodri (Mančester siti), Vinisijus (Real), Mohamed Salah (Liverpul), Kevin De Brujne (Mančester siti), Viktor Osimen (Napoli) i Lionel Mesi (Inter Majami).

Osvajač ''Zlatne lopte'' Karim Benzema nalazi se tek na 36. mestu, a među 100 najboljih fudbalera u protekoj godini nema nijednog srpskog igrača.

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland

Od zemalja u regionu samo Hrvatska ima više od jednog predstavnika pošto je Luka Modrić na 25. mestu, Joško Gvardiol je na 54. poziciji, dok je Marcelo Brozović 94.

Pomalo i sramna odluka Britanaca, budući da je bar Aleksandar Mitrović golovima u Fulamu, a kasnije i u Al Hilalu pokazao da spada u najbolje napadače na svetu.

Srpski rekorder po broju golova u nacionalnom timu je trenutno na drugom mestu liste strelaca saudijske PRO lige sa 16 pogodaka, uz samo jedan pogodak manje od Kristijana Ronalda. 

BONUS VIDEO