KAKO? Promašaj koji će ih koštati istorijskog plasmana - EURO za njih ostaje samo san! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 14.10.2023 | 09:12


Oni su jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg kvalifikacionog ciklusa, ali ih jedan promašaj može skupo koštati.

Foto: Twitter.com/printscreen/ Red Card Alert
KAKO? Promašaj koji će ih koštati istorijskog plasmana - EURO za njih ostaje samo san! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Luksemburga nakon šest mečeva u okviru kvalifikacione "grupe J" nalazila se na trećoj poziciji sa skorom od tri pobede, jednog remija i dva poraza i uoči mečeva 7. kola gostovali su na Islandu i eventualnim trijumfom mogli su da stignu i do pozicije dva iza neprikosnovene selekcije Portugala.

Domaćin je do prednosti stigao u 23. minutu pogotkom Oskarsona, ali je već u uvodnim minutima nastavka susreta Žerson Rodrigeš doneo Luksemburžanima poravnanje rezultata.

Eventualni remi ni u kom slučaju nije odgovarao selekciji Luksemburga i svim silama su atakovali ka mreži domaćina, a najbolju priliku stvorili su u trećem minutu nadoknade vremena.

Iskoristili su gosti pokušaj Islanđana da u finišu susreta dođu do tri boda koja bi ih možda i ostavila u trci za plasman na evropsku fudbalsku smotru, organizovali su brzi kontranapad nakon kojeg se strelac prvog pogotka Rodrigeš našao u idealnoj poziciji. Gol Islanđana je bio prazan i kada su svi na stadionu već videli loptu u mreži. Rodrigeš je upustio visoku loptu koja je završila sa spoljen strane u mreži.

 

 

Podelom bodova Luksemburg je propustio priliku da tri kola pre okončanja kvalifikacionog ciklusa preuzme drugu poziciju na tabeli, s obzirom da je selekcija Slovačke rezultatom 2:3 poražena u Portugalu, a verovatno odlučujući meč "grupe J" odigraće se u utorak 16. oktobra kada će Luksemburg dočekati na svom stadionu upravo selekciju Slovačke.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

BONUS VIDEO: