JEDAN OD NAJVEĆIH TRANSFERA U ISTORIJI SRBIJE: Ko je Đorđe Petrović, golman koji je zaludeo čitavu Evropu?


IZVOR: Republika - 22.08.2023 | 13:35


Čini se da je pitanje trenutka kada će potpisati za Čelsi.

Foto: Tanjug/AP
JEDAN OD NAJVEĆIH TRANSFERA U ISTORIJI SRBIJE: Ko je Đorđe Petrović, golman koji je zaludeo čitavu Evropu?

Kao bomba je odjeknula vest kasno sinoć, koju je plasirao Fabricio Romano, najpoznatiji fudbalski novinar, koji je napisao da je srpski golman Đorđe Petrović na korak od prelaska u ekipu Čelsija.

Ugledni italijanski transfer-mag tvrdi da Srbina samo lekarski pregledi dele od selidbe na Stamford Bridž, te da je dogovoren transfer iz Nju Inglanda vredan 16.000.000 evra, a da će čitav posao, navodno, biti završen u sredu.

Na taj način će Petrović postati drugi Srbin u Premijer ligi, pošto Saša Lukić nosi dres Fulama. Ipak, i pored toga što će preći u jednu od najboljih ekipa u Engleskoj, srpska javnost nije previše upućena u njegove kvalitete.

Đorđe Petrović je ponikao u Čukaričkom, gde je branio od 2018. do 2022. godine. U aprilu te godine je prešao u MLS ligu, gde je potpisao ugovor sa ekipom Nju Ingland Revolušna, a odmah je tamošnjim navijačima pokazao o kakvom se talentu radi.

Na nekoliko utakmica je izvukao svoju ekipu, a postao je i golman koji je najbrže odbranio pet penala u istoriji tamošnjeg prvenstva. Takođe, upisao je i dva nastupa za nacionalni tim, a očekuje se da on i Vanja Milinković Savić u budućnosti budu konkurentni za mesto prvog čuvara mreže naše reprezentacije.

Nastavio je Petrović da pruža sjajne partije, a vrlo brzo je privukao pažnju najvećih klubova Evrope. Interesovanje je pokazao Mančester junajted, za njim i Notingem Forest, još jedna ekipa iz Premijer lige, kao i francuski Nant, ali je u poslednje vreme najaktivniji bio Čelsi, pa ćemo našeg čuvara mreže videti u dresu "plavaca".

Londonski klub je ostao bez Kepe Arizabalage, koji je u Realu, kao i bez Eduarda Mendija, koji je u Saudijskoj Arabiji, a jasno je da im uz Roberta Sančeza treba još jedan golman.

Ukoliko sve prođe kako treba, u narednim danima, možda i satima, treba očekivati dolazak Petrovića u Čelsi, a zatim njegovu borbu sa Špancem za mesto prvog golmana.

BONUS VIDEO