AU, KAKVO UMETNIČKO DELO: Delije iz Republike Srpske oslikale Mihin mural


IZVOR: Republika - 11.08.2023 | 16:07


Navijači Zvezde iz Bileće kažu da je to najmanje što su mogli da urade za legendu.

Foto: Starsport
AU, KAKVO UMETNIČKO DELO: Delije iz Republike Srpske oslikale Mihin mural

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović dobio je mural u Bileći.

Navijači Crvene zvezde iz tog grada u Republici Srpskoj oslikali su na jednom zidu prelepo umetničko delo u znak zahvalnosti za sve što je slavni Miha uradio u crveno-belom dresu. Kako navode u poruci na društvenim mrežama, to je najmanje što su mogli da urade za slavnog sunarodnika.

 

https://www.instagram.com/p/CvvEl1pLdWW/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

 

Delije pamte njegov gol protiv Bajerna iz Minhena u polufinalu Kupa šampiona, a upravo su taj momenat i trenuci slavlja na Marakani poslužili Delijama iz Bileće kao motiv. Takođe, nezanemarljiv doprinos Miha je imao u meču za titulu u Bariju golom u penal seriji, a blistao je i u Tokiju u finalnom meču Interkontinentalnog kupa protiv čileanskog Kola Kola.

Nekadašnji srpski trener Siniša Mihajlović preminuo je sredinom decembra 2022. u 54. godini života posle duge i teške borbe sa leukemijom. Njegova bitka sa opakom bolešću trajala je od 2019. 

Osim Zvezde, u igračkoj karijeri nastupao je i za rodno Borovo, Vojvodinu, Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, dok je s klupe predvodio Bolonju, Kataniju, Fjorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, a bio je i selektor Srbije.

BONUS VIDEO