OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Igraće se Liga šampiona na stadionu u Humskoj!


IZVOR: Republika - 14.07.2023 | 14:01


Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović objasnio celu situaciju.

Foto: Starsport
OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Igraće se Liga šampiona na stadionu u Humskoj!

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u grupnoj fazi Lige šampiona, dok će u kvalifikacije za najelitnije klupsko takmičenje Srbiju predstavljati TSC iz Bačke Topole.

Iako Partizan nije uspeo da zauzme mesto viceprvaka, koje bi mu garantovalo učešće u doigravanju za evropsku elitu, na stadionu u Humskoj će se ipak pojaviti obeležja Lige šampiona.

To je potvrdio i generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, koji je u razgovoru za "Sportal", otkrio da će Topolčani rivala koga dobiju na žrebu, ugostiti na stadionu "parnog valjka".

- TSC će najverovatni igrati na stadionu Partizana - rekao je Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije gostujući na "Sportalu".

Da bi se postigao konačan dogovor, kako saznaje Mozzart Sport, nedostaje pristanak crno-belih, koji će i sami igrati mečeve pod ingerencijom UEFA, u okviru najpre kvalifikacija, eventualno grupne faze Lige konferencije i zato je potrebno da se utačane detalji saradnje sa TSC-om.

Foto: Fudbalski savez Srbije

Jovan Šurbatović

Na tom planu ne bi trebalo da bude problema, budući da se rezervna rešenja ne naziru. Pojavile su se priče da će TSC ugostiti rivala u Segedinu, što mu je bliža varijnata i finansijski povoljnija, ali bilo bi apsurdno da viceprvak Srbije igra u Mađarskoj.

Bilo koje takmičenje da je u pitanju, a TSC ima zagarantovanu jesen na međunarodnoj sceni. Ciklus otvara učešćem u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (8. ili 9. avgusta, revanš je 15.8), eventualni baraž za elitu je 22/23, odnosno 29/30. narednog meseca, a ako ne prođe onda će se direktno pomeriti u grupnu fazu Lige Evrope.

- Šteta je što stadionu u Bačkoj Topoli, koji je oduševio zvaničnike UEFA, nema veći kapacitet. Samo zbog toga tamo ne može da se igra grupna faza Lige Evrope, u kojoj će se TSC minimalno naći. Možda će biti i u Ligi šampiona. Može da se igra grupna faza Lige konferencije, jer je kapaciet 4.500 mesta, dok je minimalni broj sedišta za dva bolja takmičenja 8.000 - jasan je bio Jovan Šurbatović.

BONUS VIDEO