"UBICA" IZ ITALIJE POJAČAVA ZVEZDU? Bolji je od Vlahovića, Dibale, Imobilea, Lukakua, Džeka...


IZVOR: Republika - 12.06.2023 | 17:42


Napadač koji garantuje golove bi mogao da stigne na Marakanu.

Foto: FK Crvena zvezda
"UBICA" IZ ITALIJE POJAČAVA ZVEZDU? Bolji je od Vlahovića, Dibale, Imobilea, Lukakua, Džeka...

Specija je u baražu za opstanak ispala iz Serije A, pa se očekuje da glavni igrači tima ovog leta napuste klub.

Jedan od njih je svakako Mbala Nzola, napadač iz Angole koji je u tek završenoj sezoni podelio peto mesto na listi strelaca Kalča.

Ispadanje Specije bi mogla da pokuša da iskoristi Crvena zvezda koja po prvi put direktno igra u Ligi šampiona i da proba da dovede dokazanog golgetera.

Nzola je na 31 odigranoj utakmici postigao 13 golova, uz dve asistencije, dok je u Kupu Italije na dva meča dva puta tresao mrežu i jedan pogodak je namestio.

Tim učinkom je iza sebe u Seriji A ostavio golgetere kao što su Ćiro Imobile, Domeniko Berardi, Paulo Dibala, Hviča Kvarackelija koji su postigli po 12 pogodaka, te Dušan Vlahović i Romelu Lukaku (po 10), Edin Džeko i Rasmus Hojlund (po 9).

Pritom, treba istaći da svi pomenuti igraju u najboljim italijanskim klubovima, dok Nzola nastupa za Speciju koja se brani i ima znatno manje šansi.

Nzola je u Speciju stigao 2020. godine kao slobodan igrač, a sada se na "Transfermarktu" njegova vrednost procenjuje na šest i po miliona evra. Međutim, s obzirom na ispadanje iz Serije A, Specija će morati da se zadovolji manjom zaradom od Angolca, koji ugovor sa klubom ima do 2026.

BONUS VIDEO