MOZZART BET SUPERLIGA PROGLASILA NAJBOLJE! Zvezda dala PETORICU, Partizan jednog! On je IZDOMINIRAO!


IZVOR: Republika - 02.06.2023 | 18:52


Na kraju sezone podeljene su pojedinačne nagrade.

Foto: Starsport
MOZZART BET SUPERLIGA PROGLASILA NAJBOLJE! Zvezda dala PETORICU, Partizan jednog! On je IZDOMINIRAO!

Crvena zvezda je treći put zaredom osvojila "duplu krunu" i potvrdila primat u Mozzart Bet Superligi Srbije.

Na kraju svake sezone dodeljuju se nagrade najboljim pojedincima, a prethodni ciklus igrama i rezultatima u dresu TSC-a obeležio je Saša Jovanović!

Krilni fudbaler Topolčana je sezonu završio sa dvocifrenim učinkom, od 10 datih golova i 12 asistencija, po čemu nije imao konkurenciju u konkurenciji vodećih asistenta srpskog prvenstva.

Što se tiče idealne jedanestorice nedavno završenog šampionata, u najboljoj postavi su se našla čak petorica igrača Zvezde, trojica iz drugoplasiranog TSC-a, trećeplasirani Čukarički je dao dvojicu, a Partizan jednog fudbalera.

Foto: Starsport

 

Prema tome, tim sezone izgleda ovako: (4-2-3-1) Borjan (Crvena zvezda) - Cvetković (TSC), Eraković (Zvezda), Dragović (Zvezda), Tošić (Čukarički) - Docić (Čukarički), Kanga (Zvezda) - Jovanović (TSC), Ilić (TSC), Katai (Zvezda) - Rikardo (Partizan).

Biran je i najbolji trener prvenstva, a trofej je završio u rukama doskorašnjeg šefa struke Crvene zvezde, Miloša Milojevića. Na neki način i očekivano, budući da je klub iz Ljutice Bogdana vodio do titule bez poraza i postao prvi trener na klupi crveno-belih sa tri uzastopne duple krune ekipe iz Ljutice Bogdana.

Zvezda je odnela nagradu i za najboljeg mladog igrača, pošto je taj trofej pripao defanzivcu i srpskom reprezentativcu Strahinji Erakoviću.

Iako je imao status "bonusa" u timu sa Marakane, popularni "Čupa" je igrama na terenu potvrdio kvalitet za najjače evropske lige.

BONUS VIDEO