SAVIĆEVIĆ OTVORIO DUŠU! Sa Piksijem su hteli da me ZAVADE, za Mihom sam PLAKAO kao dete!


IZVOR: Republika - 23.02.2023 | 13:18


Legendarni Crnogorac bio je više nego iskren.

Foto: Starsport
SAVIĆEVIĆ OTVORIO DUŠU! Sa Piksijem su hteli da me ZAVADE, za Mihom sam PLAKAO kao dete!

Dejan Savićević jedan je od najboljih igrača ikada, kako na ovim prostorima, tako i u Evropi i na svetu.

Popularni Genije dugo je uveseljavao publiku svojim igrama, a svi koji su imali priliku da ga gledaju kažu da je on na terenu bio magičan!

Savićević je sada otvorio dušu, pa se u razgovoru za Mondo dotakao i prijateljstva sa Sinišom Mihajlovićem

- Prijatelj za sva vremena. I ovo je stvarno velika tuga. Tragedija. Iskreno, nisam mogao da verujem kada me je drugar pozvao telefonom iz Italije i rekao mi da je pitanje sata i minuta. Čak sam mislio da se on u jednom momentu izlečio, počeo je da vodi utakmice, video sam da su kosa i brada počeli da mu rastu. I onda šok. Slušao sam Bininu izjavu na komemoraciji, kaže ’za junacima se ne plače’. Ne bih se složio, ja sam plakao. Bio sam u Kataru kada se desilo, ušao sam u sobu i plakao kao dete. Na stranu fudbalski kvaliteti. Slobodnjaci, leva noga, to me ne interesuje. Miha je pre svega bio dobar i human čovek. Znam lično kome je sve pomogao i na koji način. I to je ono što me najviše boli. Zašto baš on? Zato sam plakao. Ne zbog igračkih, nego zbog ljudskih kvaliteta - istakao je Savićević.

Foto: ST/Dragan Kadić

Dejan Savićević

 

Zatim je otkrio i zanimljivu anegdotu vezanu za selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Dragana Stojkovića Piksija.

- Novinari su pokušali da nas zavade i pre mog dolaska u Beograd, izmislili su priču da sam na Kup utakmici Budućnost - Zvezda u Titogradu vređao i provocirao gostujuće fudbalere, a najviše Piksija. To su gluposti, ja sam se samo borio za boje svog kluba, bez obzira što se u tom trenutku znalo da ću karijeru nastaviti na Marakani. Sve smo razjasnili na prvim zajedničkim pripremama u Novom Sadu, Šeki nas je u Zvezdi odmah spojio u sobi, kasnije smo bili cimeri i u reprezentaciji i to naše prijateljstvo traje i dan danas. Posećivao sam ga i u Dohi tokom Svetskog prvenstva, pružao mu podršku. Piksi je veliko ime našeg fudbala, žao mi je što u Italiji nismo prošli Argentinu, verovatno bi bio u najužem krugu kandidata za Zlatnu loptu. Mnogi su se plašili kako ćemo nas dvojica funkcionisati na terenu, ali smo sa dva poteza na dve utakmice u pet dana pokazali da ćemo biti strašan tandem. Sećate se sigurno Milana i Francuske, mojih asistencija i Piksijevih fantastičnih golova - rekao je Dejo.

BONUS VIDEO