UMESTO OLUJE, POVETARAC STIŽE NA "MARAKANU": Sjajna vest za Zvezdu pred ključnu bitku za evropsko proleće!


IZVOR: Republika - 25.10.2022 | 16:51


Ohrabrujuć podatak za četu Miloša Milojevića uoči okršaja sa turskim Trabzonom.

Foto: Starsport
UMESTO OLUJE, POVETARAC STIŽE NA "MARAKANU": Sjajna vest za Zvezdu pred ključnu bitku za evropsko proleće!

Trener Trabzona Abdulah Avdži na stadionu "Rajko Mitić" proslaviće veliki jubilej. On će 100. put sedeti na klupi aktuelnog turskog šampiona, a ono što može da ohrabri "Delije" uoči susreta na stadionu "Rajko Mitić" je njegova katastrofalna statistika na evropskim gostovanjima.

Naime, Avdžijev Trabzon ne zna za pobedu u gostima na pet utakmica, a jedini put odigrao je nerešeno protiv Moldea (1:1). Gubio je od Rome (0:3), Kopenhagena (1:2), Ferencvaroša (2:3) i Monaka (1:3), a jasno je da se klub koga zovu "Oluja Crnog mora" kada igra u gostima pretvara u "prolećni povetarac".

Na dosadašnjih 99 utakmica na klupi prvaka Turske, Avdži je zabeležio 55 pobeda uz 30 remija i samo 14 poraza, a duel na "Marakani" biće "biti ili ne biti", kako za prvaka Srbije, tako i za tim sa Bosfora.

Ukoliko ostane neporažen u Beogradu, Trabzon će obezbediti evropsko proleće, bilo u Ligi Evrope ili Ligi konferencija, ali pitaju se i crveno-beli, naročito u grotlu našeg najvećeg stadiona. Duel je zakazan za 21 čas, a ujedno će u okviru 5. runde grupne faze drugog po rangu evropskog takmičenja snage u "kneževini" odmeriti Monako i Ferencvaroš.

BONUS VIDEO