NEKADA NADA LIVERPULA, SADA NA ROBIJI: Igrao sa Džerardom, upisao prvenac sa 19 godina, pa pao zbog droge! Čeka ga DUGA kazna!


IZVOR: Republika - 19.10.2022 | 09:32


Bio je dete kluba.

Foto: Tanjug/AP
NEKADA NADA LIVERPULA, SADA NA ROBIJI: Igrao sa Džerardom, upisao prvenac sa 19 godina, pa pao zbog droge! Čeka ga DUGA kazna!

Od dresa Liverpula i gola na debiju do zatvorske kazne linija je tanka. Naravno ako ste Lejton Maksvel. 

Lejton je kao proizvod fudbalske akademije Liverpula debitovao za prvi tim veoma rano, sa samo 19 godina postigao je i prvenac u dresu Redsa. Delio je svlačionicu sa legendama kluba Stivenom Džerardom i Džejmijem Karagerom. Sada će morati da se navikne da prostorije deli sa manje poznatim ljudima.

Pripadnici policije upali su u njegovu kuću u Kardifu i imali su šta da vide. Zaplenjeno je 60 kilograma kokaina, kreka i heroina, kao i 2.5 miliona funti spremnih za dalji promet. "Bi-Bi-Si" je preneo informaciju da je on za  posao kurira od narkobosova dobijao mesečno 500 funti.

Pored njega policija je lišila slobode još sedam osoba, ukupna kazna koju je sud u Kardifu izrekao iznosi 80 godina. Po podacima iz policije u ovoj akciji zaplenjeno je ukupno dve tone droge i gotovina u iznosu od nekoliko miliona dolara.

 

 

 

 

Fudbalska karijera Maksvela nije išla predviđenim tokom. Posle prvenca za matični klub ubrzo dobija otkaz. Potom ga karijera vodi u Stokport, Kardif i Svonsi. Kraj karijere objavio je 2010. godine, poslednji angažman imao je u ekipi Beri Taun. U mladoj reprezentaciji Velsa upisao je 14 nastupa.

BONUS VIDEO: