ON ĆE DELITI PRAVDU PARTIZANU: Baskijac na centru u Kelnu - ovo će mu biti "vatreno krštenje" kada su srpski klubovi u pitanju!


IZVOR: Republika - 04.10.2022 | 12:40


Nikada do sada nije sudio timovima iz naše zemlje.

Foto: Tanjug/AP
ON ĆE DELITI PRAVDU PARTIZANU: Baskijac na centru u Kelnu - ovo će mu biti "vatreno krštenje" kada su srpski klubovi u pitanju!

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21 čas igraće meč trećeg kola grupne faze Lige konferencija protiv Kelna u gostima.

Crno-beli idu na noge raspoloženom rivalu koji je u vikendu za nama pred svojim navijačima uspeo da savlada Borusiju iz Dortmunda sa 3:2.

Takođe, Keln posle dve utakmice ima skor od jedne pobede (Slovacko 4:2) i jednog remija (Nica 1:1), te se sa četiri boda nalazi ispred Partizana koji je dva puta odigrao nerešeno (Slovacko 3:3, Nica 1:1).

UEFA je odredila sudije za ovaj meč - pravdu će deliti španski arbitar De Burgos Bengočea,  a pomagaće mu sunarodnici Robert del Palomar i Iker de Fransisko.

Bengočea je ove sezone delio pravdu na tri evropske utakmice, sudio je meč kvalifikacija za Ligu šampiona između Ferencvaroša i Slovana (1:2), zatim kvalifikacija za Ligu Evrope koji su odigrali Didelanž i Malme (2:2), kao i susret grupne faze Lige Evrope u kom je Lacio sa 4:2 savladao Fejenord.

Takođe, sudio je i dve utakmice Lige Nacija (Albanija - Island 1:1 i Severna Irska - Kipar 2:2), a u La Ligi delio je pravdu na četiri meča od starta sezone (Atletiko Madrid - Viljareal 0:2, Barselona - Valjadolid 4:0, Betis - Viljareal 1:0 i Sevilja - Atletiko Madrid 0:2).

Po profesiji, Bengočea je zubni tehničar, FIFA licencu ima od 2018. godine, a tri godine ranije počeo je sudijsku karijeru. Rođen je pre 36 godina u Bilbau.

BONUS VIDEO