Legendarni Điđi pomera granice: Bufon - 2033!


IZVOR: Republika - 16.07.2022 | 09:12


Osvajač Svetskog prvenstva 2006. godine sa reprezentacijom Italije trenutno brani boje matične Parme sa kojom ima ugovor do poslednjeg dana juna 2024. godine.

Foto: www.profimedia.rs
Legendarni Điđi pomera granice: Bufon - 2033!

Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon (44) govorio je o tome koliko će još braniti, a ugovor sa matičnom Parmom veže ga do poslednjeg dana juna 2024. godine.

- Mogao bih da se penzionišem sa 55 godina. Proveo sam deset godina u Parmi i 20 u Juventusu. Već deset godina razmišljam o penzionisanju, ali uvek nastavljam dalje - rekao je bivši čuvar mreže Juventusa i Pari Sen Žermena i dodao da će po završetku igračke karijere ostati u fudbalu.

Foto: Tanjug/AP

Đanluiđi Bufon

Novinari na Apeninima pitali su osvajača Svetskog prvenstva 2006. godine ko je bolji po njemu - Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi.

- Ne mogu to da odgovorim, nisam igrao sa Mesijem. Šampioni se prepoznaju i u svlačionici, trebalo bi da se usredsredimo više na ljude nego na fudbalere. Kada se priča o najboljem svih vremena, trebalo bi da znamo da se fudbal promenio. Nije potrebno dovoditi u pitanje ono što su radili Pele, Dijego Maradona ili Johan Krojf. Sportski je reći da ste među najboljima koji su ikada igrali - istakao je Điđi, koji je dres "azura" oblačio 176 puta od 1997. do 2018. godine.

BONUS VIDEO