VIŠE NITI JEDAN REKORD NIJE NEDOSTIŽAN: Stanković na pragu da sruši ono što niko nije u poslenjih pola veka!


IZVOR: Republika - 27.05.2022 | 07:31


Po malo iznenađujuće, aktuelni trener crveno-belog fudbalskog kolektiva stigao je na stadiuon „Rajko Mitić“ polovinjom decembra 2019. godine.

Foto: Starsport
VIŠE NITI JEDAN REKORD NIJE NEDOSTIŽAN: Stanković na pragu da sruši ono što niko nije u poslenjih pola veka!

Mnogo je skeptika bilo kada se u društvu Zvezdana Terzića upravo Dejan Stanković pojavio u Medija centru našeg najvećeg stadiona, posebno nakon ere u kojoj je Vladan Milojević ostvario najbolje klupske rezultate u psolednje tri decenije.

Već u prvoj polusezoni Stanković je osvojio šampionsku titulu, ali je imao i olakšavajuću okolnost u činjenicu da mu je prethodnih ostavio priličnu bodovnu prednost.

Međutim, Dejan Stanković i naredne dve sezone ostvaruje fantastične rezultate. Osvojio je sve moguće trofeje, dva puta je sa klubom igrao i prolećnu eliminacionu fazu, a jedino što mu moždda najveći kritičari mogu prigovoriti, jeste činjenica da u dva pokušaja nije uspeo ekipu da uvede u grupnu fazu UEFA Lige šampiona.

Svim navedenim činjenicama, sa pet osvojenih trofeja u dve i po godine šefovanja u Ljutice Bogdana, Stanković se izjednačio po broju osvojenih troifeja sa Slavoljubom Muslinom, a opasno se približio na večnoj listi najtrofejnijih trenera Crvene zvezde legendarnom Miljanu Miljaniću.

Foto: Starsport

Legendarni Miljan Miljanić

 

Popularni Miljan je u periodu od 1966. do 1974. godine sa crveno-belim fudbalerima osvojio četiri šampionske titule, tri trofeja u Kupu Maršala Tita, a jednom je ekipa bila najbolja u međunarodnom Mitropa kupu.

Iza Miljanića na listi najtrofejnijih Zvezdinih trenera trenutno se sedam trofeja nalazi Miša Pavić koji svoj „potpis stavio“ na tri prvenstva, isto toliko kup takmičenja, ako i na jedan Mitropa kup.

S obzirom da je Stanković pre samo nekoliko dana produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do 2025. godine, jasno je da će se broj trofeja na njegovom kontu uvećati.

 

BONUS VIDEO: