VRUĆINA I VEŠTAČKA TRAVA SU PREDNOST PROTIVNIKA: Stanojević otkrio čega se najviše plaši pred gostovanje na krovu!


IZVOR: Republika - 15.05.2022 | 16:35


U 36. kolu plej-ofa Super lige Srbije, fudbaleri Partizana u ponedeljak 16. maja gostuju ekipi Voždovca na korivu Tržnog centra "Stadion".

Foto: Starsport
VRUĆINA I VEŠTAČKA TRAVA SU PREDNOST PROTIVNIKA: Stanojević otkrio čega se najviše plaši pred gostovanje na krovu!

Pred susret sa "Zmajevima", trener Partizana Aleksandar Stanojević je na konferenciji za medije izneo svoja očekivanja:

- Raduje me učinak od pet uzastopnih pobeda protiv Voždovca, ali ne volim da pričam o tome, jer svaki meč je nešto novo. Voždovac je ozbiljan tim, pogotovo na njihovom stadionu, no, nijedan meč nije lak, nekada smo dobijali utakmice ubedljivije nego što je bilo stanje stvari na terenu, međutim, razume se da sam zadovoljan što smo ih pobedili u nekoliko prethodnih duela - započeo je izlaganje Aleksandar Stanojević.

O samoj igri predstojećeg protivnika strateg crno-belih je istakao:

- Imaju prepoznatljiv stil, pokazali su se i dokazali više puta. Ne brane se gotovo nikada, već imaju svoj stil igre ko god bio na drugoj strani terena i nama to svakako odgovara, jer ima više prostora za igru. Svaki meč je opet poseban, sada se bore za Evropu i pobeda im je neophodna, pa verujem da neće biti kalkulacija, već više rizika, što je slučaj i sa nama, pošto je i nama uspeh preko potreban. Menjaju sisteme tokom meča, no, način i model igre ne menjaju.

Za kraj je Stanojević istakao i dve stvari koje po njegovom mišljenju mogu predstavljati problem Partizanu u ostvarenju zacrtanih ciljeva:

- Voždovac može uvek da iznenadi na svom terenu, negde se i nadamo neće savladati nas, ali hoće našeg najvećeg rivala u sledečem kolu. Ovo je plej-of, svako svakog može da pobedi i nije lako da neki tim dobije sve mečeve. Prirodno je i što su pred naš međusobni meč optimisti, jer igraju na svom stadionu, biće i vrućina, veštačka trava, sve im to daje razloge da se nadaju i istraju u svojoj borbi za Evropi, kao i nama uopstalom - zaključio je trener trenutno drugoplasirane ekipe superligaškog karavana.

 

BONUS VIDEO: