PSŽ MISLI NA BUDUĆNOSTI: Konte, Viljaš-Boaš ili Murinjo menjaju Emerija?


IZVOR: Republika - 05.01.2018 | 10:53


Čelnici Pari Sen Žermena smeniće na kraju sezone trenera Unaija Emerija ako klub ne osvoji Ligu šampiona, prenose francuski mediji.

Foto: Tanjug/AP

Emeri ostaje u Parizu do kraja sezone

Kao kandidati da zamene Emerija navode se Antonio Konte, Andre Viljaš-Boaš i Žoze Murinjo.

Francuski mediji navode da PSŽ ima težak raspored na startu 2018. godine, jer od devet utakmica na sedam gostuju. 

PSŽ će u osmini finala LŠ igrati sa dvostrukim evropskim šampionom, Realom.

- PSŽ mora da pobeđuje i stvara prihode jer mora na neki način da pokrije 400 miliona evra koje je uložio u dovođenje Nejmara i Kilijana Mbapea, jer pravila finansijskog fer-pleja će ih sustići pre ili kasnije. Emeri ima ugovor sa klubom do juna ove godine, a u slučaju neuspeha, ostaće bez posla - navode francuski mediji.

Kao prvi kandidat da zameni Emerija navodi se Konte, koji je na klupi Čelsija, ali će najverovatnije napustiti londonski klub na kraju sezone. Viljaš-Boaš je drugi na listi,  a Portugalac trenutno nije u trenerskom poslu pošto je napustio Kinu kako bi se takmičio na Dakar reliju.

Žoze Murinjo je nedavno demantovao da će na kraju sezone da napusti Mančester junajted, a navodi se kao treći kandidat da nasledi Emerija.

- Klub iz Pariza pazi na dve stvari, a to su odnosi sa igračima i medijima koji imaju Konte i Viljaš-Boaš (a Murinjo, navodno, nema u istoj meri), odnosno atraktivan fudbal koji propagiraju obojica (a Murinjo, opet navodno, ne u istoj meri) - ističu francuski mediji.