SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: U javnost isplivao ŠOKANTAN snimak mladih hrvatskih fudbalera! Da li ovako VASPITAVATE decu? (VIDEO)


IZVOR: Republika - 15.03.2022 | 18:51


Ovako nešto prilično je teško rečima opisati, a svakako izaziva veliku dozu gađenja.

Foto: Tanjug/AP
SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: U javnost isplivao ŠOKANTAN snimak mladih hrvatskih fudbalera! Da li ovako VASPITAVATE decu? (VIDEO)

Naime, portal "Republika.rs" došao je u posed snimka na kome se vide mladi fudbaleri hrvatskog kluba FK Poljičanin iz mesta Srinjina, mesta koji se nalazi između Omiša i Splita, na kojem dečaci starosti između 10 i 13 godina predvođeni svojim trenerom uzvikuju dobro poznatu ustašku parolu "Za dom - spremni".

Prema dostupnim informacijama, snimak je nastao pre izbijanja svetske pandemije virusa COVID-19, a snimljen je na turniru koji je odigran u Barseloni. Mladi fudbaleri FK Poljičanin, nakom pobede u susretu sa srpskom ekipom Akademija Duljaj, podstaknuti svojim trenerom načinili su ovaj skandalozni gaf.

Sve viđeno teško je rečima opisati i ostavljamo vam da se sami uverite u opisano:

 

 
$bp("Brid_257921", {"id":"23323","width":"16","height":"9","video":"973043"});

 

Predsednik hrvatskog kluba Nikola Mužinić, za koga ne znamo da li je u rodbinskim odnosima sa nekadašnjim istaknutim fudbalerom splitskog Hajduka i reprezentativcem Jugoslavije Draženom Mužinićem, nije osudio ponašanje svojih mladih fudbalera, već je svojom izjavom, skandal uzdigao na viši nivo:

- Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi - istakao je tada Mužinić na pitanje hrvatskih novinara da prokomentariše događaje sa turnira u Kataloniji.

Postavlja se pitanje kako se ovi mladi fudbaleri vaspitavaju i šta se od njih može očekivati kada stasaju i svrstaju se u red odraslih ljudi.

 

BONUS VIDEO: