PODRŽAO RUSIJU! Hrvatu PREKIPELO, osudio ZAPADNE LICEMERE: Terali ste i tukli migrante iz Sirije, šta sada hoćete?


IZVOR: Republika - 03.03.2022 | 15:31


Njegove reči odjekuju regionom.

Foto: Tanjug/AP
PODRŽAO RUSIJU! Hrvatu PREKIPELO, osudio ZAPADNE LICEMERE: Terali ste i tukli migrante iz Sirije, šta sada hoćete?

Fudbalski agent Tomislav Dujmović stao je na stranu ruskog predsednika Vladimira Putina, a osudeio je "licemerstvo Zapada" komentarišući ratna dešavanja u Ukrajini.

- Žalosno je što razgovaramo o politici, a ne o sportu. Ova situacija nije dobra ni za koga. Kao i svi normalni ljudi, žao mi je zbog ovih strahota u Ukrajini. Rusi to sagledavaju iz drugačije perspektive. Dugo sam bio tamo i stalno pratim njihove medije. Oni sugerišu da je veći deo Rusa na Putinovoj strani, odnosno da se mali deo, onih mladih snaga koje dolaze, suprotstavlja. Mladi su uglavnom za demokratske principe i slobodu govora. Opšti je stav da je za ovu situaciju najviše kriva Amerika, koja je sve ove godine gurala Ukrajince u NATO - naveo je Hrvat, koji se afirmisao igrajući za Amkar iz Perma, a zatim je dodao:

Kazao bih da smo svedoci svojevrsnog licemerja. Zašto se niko nije oglašavao zbog rata u Siriji ili patnje na Bliskom istoku? Niko nije bio protiv Amerikanaca. To nije korektno. Do pre neki dan Sirijce smo držali na našim granicama, terali ih i tukli. Ovih dana u tom se smislu oglasio i Slavoj Žižek, kojeg jako volim, govorio je da mu je neugodno zbog tog licemjerja... - podvukao je Tomislav Dujmović.

On je jedan od retkih sportskih radnika koji drži rusku stranu u konfliktu koji je započeo 24. februara.

BONUS VIDEO