OPERACIJA AMSTERDAM: Srbija napada svetskog šampiona!


IZVOR: Republika - 10.01.2022 | 19:41


Futsal reprezentacija Srbije priprema se od subote 8. januara u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se igra u Holandiji od 19. januara do 6. februara.

Foto: Starsport
OPERACIJA AMSTERDAM: Srbija napada svetskog šampiona!

Ekipa selektora Dejana Majesa u prvoj fazi takmičenja svoje utakmice će igrati u Amsterdamu gde će za protivnike u "grupi A" imati selekcije domaćina Holandije, zvaničnog svetskog šampiona Portugala i Ukrajine. 

Prvi meč "Orlovi" će odigrati 19. januara protiv "starog znanca" Portugala u amsterdamskom "Zigo Domu".

 

 

Uoči puta u Amsterdam selektor futsal reprezentacije Srbije se odlučio za prošireni spisak od 16 igrača koji će se okupiti u Staroj Pazovi. Na spisku nema Marka Radovanovića koji se zbog privatnih razloga povukao iz reprezentacije, kao i povređenih Simića i Stojkovića.

U Staroj Pazovi okupilo se sledećih 16 igrača od kojih će 14 putovati u Holandiju:

Golmani:
1. Momčilović Nemanja
2. Vulić Jakov
3. Milanović Nemanja

Igrači:
4. Pršić Marko
5. Rakić Stefan
6. Tomić Dragan
7. Petrov Strahinja
8. Lazarević Jovan
9. Rajčević Slobodan
10. Kocić Mladen
11. Aleksić Ninoslav
12. Ramić Denis
13. Milosavljević Lazar
14. Stojčevski Andrej
15. Vasić Kristijan
16. Matijević Nikola

Treba napomenuti da su zbog koronavirusa otkazana dva pripremna susreta naših reprezentativaca koja su trebala da se odigraju protiv selekcije Maroka 10. januara u Šapcu i 12. januara u Loznici.

Futsaleri Srbije su na prethodnoj evropskoj smotri "majstora igre na petoparcu" nakon grupne faze u kojoj su remizirali sa selekcijama Italije (1:1) i Slovenije (2:2), u četvrtfinalu poraženi od Kazahstana rezultatom 1:3

 

BONUS VIDEO: