LEGENDARNI ĆIRO PONOVO VODI ŽIVOTNU BITKU: Samo želim otići bez bolova!


IZVOR: Republika - 16.11.2021 | 12:10


Legendarni hrvatski fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević, saopštio je javnosti da se ponovo bori sa karcinomom.

Foto: Starsport
LEGENDARNI ĆIRO PONOVO VODI ŽIVOTNU BITKU: Samo želim otići bez bolova!

Kako je i sam Blažević izjavio za hrvatske medije, bolest mu je prvi put otkrivena 2011. godine, do sada je dvaput pobedio, ali se opet vratila.

- Nalazi su opet loši. Lekari su ubili metastaze na tri mesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i karlicu. Kada mi je lekarka prvi put kazala da nije dobro, PSA vrednost je pokazivala četiri. Sledeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na poslednjem pregledu vrednosti su stigle do 20 - rekao je Ćiro i dodao.

- Već izvesno vreme nema ni Tomislava Ivića, ni Đalme Markovića, ni Ota Barića, ni Vlatka Markovića, nema više ni puno mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši fudbalski i trenerski divovi, pa ne mogu ni ja ostati za seme. Pomiren sam sa situacijom, jedino još želim otići bez bolova. Oduvek imam strašno nizak prag tolerancije na bol - istakao je legendarni Ćiro. 

Blažević, koji ima 86 godina, tokom karijere je vodio preko 20 klubova i reprezentacija, a najveći uspeh ostvario je 1998. na Svetskom prvenstvu kada je Hrvatsku doveo do trećeg mesta.