U FIORENTINI BESNI NA VLAHOVIĆA: Dali smo mu sve, a to što on traži NIJE NORMALNO!


IZVOR: Republika - 16.10.2021 | 11:08


Oko srpskog fudbalera Dušana Vlahovića diže se velika prašina poslednjih meseci širom Evrope. Velikani evropskog fudbala se otimaju za njega, a Fiorentini je jasno da neće moći da ga zadrže, pa su prilično besni.

Foto: Tanjug/AP

Predsednik je pobesneo zbog ovoga

Osim sjajne sezone u dresu Viole, Vlahović je dodatno potvrdio svoju formu golovima u dresu reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Tim povodom je vlasnik i predsednik Fiorentine, Roko Komiso, na samitu o sportu u organizaciji Tajmsa, istakao da su u fudbalu neophodne promene.

Naravno, inspirisan je bio Vlahovićem.

Podsetimo se, srpski napadač je prošle sezone postigao 21 gol u svim takmičenjima za Fiorentinu, a ove je u osam utakmica upisao šest golova, da bi prošlog vikenda za Srbiju da tri gola u dve utakmice.

Vlahovića Juventus želi već na zimu, Fiorentina traži 90 milion evra, a javio se i Liverpul koji vidi Srbina kao idealan dodatak ionako moćnoj Klopovoj ekipi.

- Nešto se u fudbalu mora menjati jer su klubovi postali nemoćni pred zahtevima igrača, a pogotovo menadžera. Mi smo mu dali sve. Priliku da bude glavni napadač, da vodi ekipu i on je briljirao - rekao je Komiso i dodao:

- Sad traži mnogo veću platu i meni to nije normalno. Ne mogu se potpisivati petogodišnji ugovori, koji zapravo nisu petogodišnji jer se već nakon dve ili tri godine počne pregovarati o novom, jer igračima porastu apetiti. Ne mogu igrači tražiti drugi ugovor samo jer žele više novca - jasan je Komiso.

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović

Naravno, nije propustio priliku i da "potkači" fudbalske menadžere.

- Provizije menadžera su ogromne i to nema smisla. Oni zarađuju i na transferima i uzimaju proviziju od igrača. Toga nema u Americi. Igrači se izmenjuju i nema plaćanja transfera jer novac dolazi iz samog sistema. FIFA, UEFA, Serija A i Premijerliga nešto moraju napraviti - kaže Komiso pa nastavlja:

- U Engleskoj je situacija bolja nego u Italiji jer se prema tamošnjem zakonu ugovor može produžiti samo za jednu godinu. U Italiji toga nema i sve zbog zakona iz 1981. godine.