ŠOK PRED MEČ SA AZERBEJDŽANOM: Srbiji sve manje šanse za plasman na Svetsko prvenstvo!


IZVOR: Republika - 12.10.2021 | 15:41


Može li Srbija do direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo u Katar 2022? Iako su "orlovi" trenutno na vodećoj poziciji Grupe A, ispred Portugala, šanse su joj opale za jedan odsto.

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije potcenjeni pred odlučujuće mečeve

Srbija ima jedan bod više od Portugala, a direktnog putnika za Svetsko prvenstvo će odrediti upravo meč ove dve selekcije koji se igra u Lisabonu 14. novembra.

Specijalizovani sajt "Gracenote", koji se bavi statističkim podacima i procentima, smanjio za jedan procenat šanse izabranicima Dragana Stojkovića Piksija da će uopšte izboriti mesto na Mundijalu, pa sada imaju 36%.

Svega 17% su procene da bi Srbija mogla na SP sa čelne pozicije, za razliku od Portugala koji je procenjen na visokih 83%, a ukupno 88% da će bar preko baraža obezbediti plasman.

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Srbija - Portugal

Fudbaleri Srbije tačno su ispod crte za odlazak, odnosno 13. u Evropi, što znači da pomenuti izvor ne veruje da će se uopšte plasirati.

Odmah iznad se nalaze Rusija, Švajcarska, Švedska, a činjenica je da "orlovi" imaju kvalitet za veća dela.

Srbija prvo mora da obezbedi baraž protiv selekcije Azerbejdžana večeras od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić", a onda i da demantuje fudbalsku javnost u kojoj se drastično lošije kotira od Portugala.

(function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-1757-35021"));

Standings provided by SofaScore LiveScore