(FOTO) USTAŠTVO ĆE IM DOĆI GLAVE: Dinamo u panici, UEFA na potezu posle skandala na "Maksimiru"!


IZVOR: Republika - 05.08.2021 | 08:32


Posle navijačkog haosa na ulicama Zagreba pred meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinama i Legije, huligani su nastavili da divljaju na tribinama, posle čega se očekuje reakcija UEFA.

Foto: Tanjug/AP

"Bed Blu Bojsi"

Ozgloglašeni navijači "Bed Blu Bojsi" su istaknuli su ustaške simbole na "Maksimiru" koji bi mogli skupo da koštaju Dinamo.

Oni su koristili zastavu sa prvim belim poljem u šahovnici na grbu, što je simbol NDH, dok su raširili i zastave sa ustaškim sloganom "Što bog da i sreća junačka", koji je koristila Hrvatska legija koja se borila na strani Hitlerove Nemačke za vreme Drugog svetskog rata.

Ta zastava je na fotografijama bila dobro "sakrivena" iza ostalih, ali navijači na društvenim mrežama već su počeli da prijavljuju ovaj incident.

Potencijalni rival Dinama u narednom kolu je Crvena zvezda, pa ne smemo ni da zamislimo šta nas očekuje ako dođe do ovog duela.

 

 

Zvezda je na stadionu "Rajko Mitić" remizirala za Šerifom (1:1), isto je prošao Dinamo protiv Legije na "Maksimiru" (1:1), a ljudima iz UEFA bi sigurno laknulo kada do ovog meča ne bi ni došlo.

Ako bi došlo do meča Zvezde i Dinama, prvi susret bi se igrao u Beogradu 17. ili 18. avgusta, a revanš u Zagrebu.