NOVI BREGZIT: Ostrvo GORI - oglasio se i premijer Džonson!


IZVOR: Republika - 20.04.2021 | 21:49


Klubovi presekli, Superliga Evrope pred kolapsom.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Fudbalska asocijacija Engleske podržala je odluku Mančester sitija o istupanju iz Superlige Evrope i ohrabrila je i ostale timove da krenu tim putem.

Pored "građana", očekuje se da tim putem krene i Čelsi, dok se čekaju odluke preostala četiri kluba, Arsenala, liverpula, Totenhema i Mančester junajteda.

Pozdravljamo odluku engleskih timova o Superligi. Superliga je zapretila čitavom fudbalskom svetu i fudbalskoj piramidi. Engleski fudbal građen je na tome da svaki klub dobije šansu i protiv smo zatvorene lige. Ponosni smo na našu istoriju. Umesto da nas zavadi, formiranje Superlige nas je na kraju spojilo i ujedinilo. Zahvaljujemo i ljubiteljima fudbala, koji su digli glas. Zahvaljujemo se i premijeru, ministarstvu sporta i ostalima koji su ustali protiv Superlige - stoji u saopštenju saveza.

Tim povodom oglasio se i britanski premijer Boris Džonson.

- Ispravna odluka što su se Čelsi i Mančester siti povukli iz Superlige. Nadam se da će i ostali klubovi krenuti njihovim stopama - poručio je šef Vlade Velike Britanije.

Inače, predsednik UEFA Aleksandar Čeferin sa entuzijazmom je primio vest o odluci budućeg šampiona Engleske, o čemu više možete da pročitate OVDE. Oduševljeni navijači na Ostrvu uporedili su egzodus iz Superlige Evrope sa Bregzitom, referendumom kojim je 2016. godine Velika Britanija izglasala napuštanje Evropske unije.