APENINI U ČUDU OD CRVENO-BELIH: Kakav Milan, ZVEZDA JE PRAVI POBEDNIK na "San Siru"!


IZVOR: Republika - 26.02.2021 | 09:07


Italijanski mediji ne mogu dovoljno da se načude posle sjajne partije crveno-belih u porazu od Milana na početku nokaut faze Lige Evrope.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Zvezde oduševili su italijanske medije na "San Siru"

Možda jeste bilo 1:1, možda nije uspela Zvezda da prođe u sledeću fazu, ali kada bi ste otvorili novine na "čizmi" jutro posle okršaja u Milanu, pomislili bi ste da je Zvezda raskantala "rosonere"!

Od "Korijera delo Sporta", preko "Fudbal Italije", pa sve do "Gazete", divljenje za hrabre Beograđane ne prestaje. 

Foto: Tanjug/AP

Beograđani su došli spremni za rat, a upravo su to i preživeli

Počnimo od "Gazete". 

- Milan je u sledećoj rundi, ali koliko teško! Sa Zvezdom nerešeno i na "San Siru" - glasio je njihov naslov, a u tekstu su istakli da je jedina dobra stvar što je Milan uprkos lošem izdanju prošao dalje.

Jedina dobra vest večeras je prolaz u osminu finala Lige Evrope, što očigledno nije mala stvar, ali i dalje je jedini pozitivan momenat u večeri u kojoj je Milan malo pokazao protiv Zvezde. Neka bude odmah jasno: sa sličnom igrom, čak i protiv raspoložene Zvezde, evropski put Milana biće završen već na sledećem koraku - jasni su.

Foto: Tanjug/AP

Ibrahimović u duelu sa Kangom

"Fudbal Italija" još se više bavila šampionom Srbije, pa su se divili jakom presingu Stankovićevih momaka.

- ...Od tada je sve bilo u igri Crvene zvezde. Ben je pogodio prečku kada je Donaruma bio savladan, a onda je pogodio za zasluženo izjednačenje iz teškog ugla. I dok je Rebić na kraju meča protraćio dva kontra napada, Crvena zvezda je pribila Milan nazad sve do poslednjih sekundi dvomeča, ispadajući na gol u gostima - napisali su u ovom listu.

Foto: Tanjug/AP

Milan - Crvena zvezda

"Korjere delo sport" bavio se nekadašnji asom Intera, a jučerašnjim rivalom Stefana Piolija, popularnim Dekijem Stankovićem.

Milan je u osmini finala Lige Evrope, ali koliko straha je bilo od Stankovića - glasio je naslov, dok je u tekstu pisalo sledeće:

Na San Siru je bilo 1:1 sa Zvezdom, posle egala 2:2 u prvom meču. "Rosoneri" idu dalje zahvaljujući golu više u gostima. Ben je odgovorio na gol Kesija, ali je na kraju bivši igrač Intera izgubio bitku protiv Piolija - zaključuju u "Korijereu".

Foto: Tanjug/AP

Posle ovako pozitivnih kritika, budućnost na Marakani deluje zaista svetlo!

Posle ovakvih laskavih analiza, jasno je da je Crvena zvezda na dobrom putu, nazad ka vrhu evropskog fudbala!