KRSTAJIĆ: Ponosan sam na igrače


IZVOR: Republika - 14.11.2017 | 15:40


Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić bio je zadovoljan kompletnim utiskom koji su "orlovi" ostvarili na dva meča azijske turneje.

Foto: fss.rs

Krstajić na meču sa Južnom Korejom

Srbija je pre nekoliko dana pobedila Kinu 2:0, a u utorak su "orlovi" odigrali 1:1 sa Južnom Korejom.

- Mislim da smo u meč ušli dobro pripremljeni, veoma skoncentrisani. Momci su pokazali da su dobra grupa, i pored napornog puta, malo vremena za aklimatizaciju, pokazali su maksimalnu ozbiljnost i veliku profesionalnost na terenu i van njega. Veoma sam ponosan na njih. Stariji igrači su prihvatili mlađe, osetila se ta pozitivna atmosfera i na terenu, tako da pozitivan rezultat koji smo ostvarili je kruna takve atmosfere. Drago mi je i zbog Baneta Ivanovića, našeg kapitena, koji je nastupao 100. Put za reprezentaciju i ja mu želim da još dugo traje, jer je pravi vođa. Možemo, dakle, srećni i ponosni da se vratimo sa ove turneje - rekao je Krstajić.

Na azijskoj turneji mnogo mladih igrača je dobilo priliku.

- Cilj turneje je i bio da se mladi igrači ubace u vatru, da vidimo da li imaju kvalitet koji su i potvrdili. Svi oni su otvorili "novu temu" koja se tiče spiska putnika za Svetsko prvenstvo. Ova turneja je uspela, Srbija je dobila još šest-sedam igrača na koje može da računa u budućnosti. I ko god da bude vodio Srbiju u Rusiji, imaće slatke muke da izabere one koji će nas tamo predstavljati - rekao je Krstajić.

On je čestitao mladoj reprezentaciji Srbije na pobedi protiv Jermenije.

- Pet od pet je veliki uspeh. I mogu samo da čestitam kolegi Đoroviću koji je bio i omalovažavan, a pokazao je da je pravi čovek na pravom mestu – rekao je Mladen Krstajić.