SRBI GOSPODARE TURSKOM: Selektor kod selektora sve do 2024!


IZVOR: Republika - 14.01.2021 | 17:00


Turci možda imaju talentovane sportiste, ali očigledno bez srpskih stručnjaka ne znaju šta će, pa će tako još dugo godina selektori Srbije vladati Istanbulom.

Foto: Privatna arhiva

Zoran Terzić i Igor Kokoškov, selektori Srbije u ženskoj odbojci i košarci

Dok Igor Kokoškov sa košarkašima Fenera pokušava da dostigne staru slavu iz dana Željka Obradovića, društvo mu u Turskoj pravi Zoran Terzić, trener ženske nacionalne odbojkaške selekcije Srbije.

Iako selektor naših gracija još uvek nema trofej u prve tri sezone na čelu kluba, dobio je novi ugovor koji traje do 2024. godine.

Potpisao sam ugovor do kraja sezone 2023/24, a da li će on biti moj najuspešniji i najvredniji, saznaćemo kad istekne. Trofeji su nešto što se računa, a ne novac, koji ću zaraditi. U toku je moja treća sezona i priznajem da i meni nedostaju trofeji, iako smo generalno svi zadovoljni saradnjom. Da bi rezultati bili malo bolji, fale neke stvari vezane za izgled ekipe, ali i nešto kvalitetnija medicinska nega za devojke - istakao je Terzić posle stavljanja parafa na ugovor.

Jedan od prvih ljudi koj mu je čestitao na potpisivanju novog trogodišnjeg ugovora bio je i selektor košarkaša Srbije Igor Kokškov, sa kim je uvek imao dobar odnos.

- Da, bio sam na utakmici Evrolige između Fenera i Baskonije i upoznao sam Igora, koji je jako prijatna osoba, Ostavio je na mene izuzetno pozitivan utisak. Neće biti puno vremena za druženje, ali mi je drago da je tu i trudićemo se da se ipak viđamo malo češće - dodao je Terzić.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Zoran Terzić

Sada kada su formalnosti rešene, planira renoviranje ekipe, ali uprkos njegovoj velikoj želji, Tijana Bošković ipak neće preći u Fener.

- Pokušali smo da se dogovorimo sa Tijanom, ali nažalost ostaje u Ezadžibašiju. Šta je tu je, idemo dalje - istakao je Terzić, pa je nastavio o ostalim pojačanjima.

Foto: Tanjug/AP

Tijana Bošković bila mu je prva želja, ali do dogovora ipak nije došlo

- Prvo, dobio sam ogromnu podršku prvog čoveka kluba i mogu slobodno da kažem da novac nije problem. Da li ćemo potrošiti rekordnu svotu u prelaznom roku, da li će to biti možda i najveći budžet u istoriji kluba, zavisi i od toga ko će sve želeti da dođe u Fenerbahče. Što se tiče Paole Egonu, ona je dobila ponudu, čekamo njen odgovor. Vodili smo razgovor i sa Zehrom Guneš, mnogo bi nam značila na poziciji srednjeg blokera. Za sada je jedino tačno da dolazi iskusni libero Gizem Orge iz Vakifbanka - objasnio je selektor Srbije.

 

 
$bp("Brid_10640083", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

 

Doveo je klub i Amerikanku Kelsi Robinson, pa će ambicije bez sumnje biti veće ove sezone.

- Ovo je treća sezona u kojoj sam u Fenerbahčeu i rekao sam baš gore da mi nedostaju trofeji. Učinićemo sve da do njih i dođemo. Imali smo dosta problema sa širinom rostera, ako jedna igračica nije u stroju, stvara se ogroman problem, jer nemamo pravu zamenu. Čini mi se da rezultatski stojimo veoma dobro, sa samo dva poraza, na drugom mestu - zaključio je Zoran Terzić.