Najrealnija opcija za Anćelotija: Treća selektorska pozicija se pominje


IZVOR: Republika - 12.11.2017 | 12:11


Posle navoda da bi Karlo Anćeloti mogao da bude selektor Srbije ili Hrvatske, pojavila se najrealnija opcija gde bi trofejni slučaj mogao da nastavi karijeru.

Foto: Tanjug/AP

Karlo Anćeloti

Fudbalski savez Italije mogao bi da otpusti Đampjeraa Venturu čak i ako se kvalifikuju na Svetsko prvenstvo, a kao glavni kandidat za novog selektora "Azura" pominje se upravo bivši trener Bajerna iz Minhena.

Italija je iznenađujuće izgubila prvu utakmicu baraža za SP u Švedskoj, 1:0 u Solni, a revanš utakmica i odluka o putniku na Svetsko prvenstvo je u ponedeljak na San Siru.

Iako je Ventura nedavno produžio svoj ugovor do 2020. godine, stižu infornacije o tome kako bi mogao da dobije "nogu", čak i u slučaju plasmana u Rusiju.

Novine "La Stampa" i "Gazeta delo Sport" upućuju na to da je Anćeloti voljan da prihvati funkciju selektora, jer je trenutno slobodan na tržištu rada, a postoje i glasine kako želi iskusiti vođenje reprezentacije.

Iako je bivši trener Milana, Real Madrida i Čelsija rekao kako želi da ostatak sezone provede u odmoru sa porodicom, to bi lako moglo da se promeni.

Foto: Tanjug/AP

Karlo Anćeloti

Druga alternativa bila bi povratak Antonija Kontea, koji je napustio nacionalni tim nakon Evropskog prvenstva 2016, a da ova vest nije čista izmišljotina potvrđuje sve napetiji odnos s upravom Čelsija.

Postoji i treća opcija za novog selektora "Azurra", a to je prekomanda Điđija Di Bjađa iz mlade reprezentacije Italije. Di Bjađi sa Italijom U-21 igra 4-3-3 formaciju, koju mnogi žele da vide u seniorskoj selekciji.