KUPIO ME JE ZA CEO ŽIVOT: Nismo primili platu 3,4 meseca - izvadio je iz svog džepa, eto kakav je Grof...


IZVOR: Republika - 03.01.2021 | 08:59


Miljaenik "Delija" Luis Ibanjez je kao osobu koja je ostavila najjači utisak na njega od svih trenera sa kojima je radio izabrao Miodraga Božovića.

Foto: Starsport

Miodrag Božović

"Lučo" se u razgovoru za hrvatsku podkast emisiju "Inkubator" prisetio jednog detalja zbog kojeg će Božovića zauvek pamtiti kao sjajnog čoveka i trenera.

- Ko ti je bio najupečatljiviji trener? - pitao je domaćin emisije Luča.

- Imao sam stvarno dobrih trenera koji su ostavili... - počeo je Argentinac.

- Ko te je najviše "kupio"? - prekinuo a je voditelj konkretnijim pitanjem.

Posle malo razmišljanja, Ibanjez je počeo svoju priču o Božoviću.

- Grof, ja mislim, Božović. Ispričaću vam tu jednu anegdotu. Tada u Zvezdi nismo dobijali 3-4 meseca platu, neki igrači tri, neki pet... Imao je jedan Brazilac kolega, koji je tada došao u Zvezdu, imao je malu platu i nije je dobio 3-4 meseca - prisetio se Argentinac.

Nastavio je "Lučo"...

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Luis Ibanjez

- I kad je dobijao (platu), pola je slao kući porodici. I tako je došao jednom, nije imao novca i kaže "nemam novaca, familija, ovo,ono, ima četvoro, petoro dece tamo u Brazilu". I zove mene Grof, kaže mi "Lučo, dođi", i ja odem kod njega, i on mi kaže "pitaj koliko mu treba". "Ne znam, koliko može šefe". "Pitaj koliko mu treba", kaže mi Grof.  Ja mu na to kažem "koliko imate". I onda je on meni rekao: "Ok, daću mu ja jednu celu platu, pa vidi ako treba posle više da mu se da". On izvadi ispred mene iz svog džepa i "evo plata".

Ibanjez kaže da ga je tim gestom Grof oduševio.

- I tu me je on kupio za ceo život, to uvek pričam, ostala mi je ta anegdota. Trener nema potrebu da to radi, mogao je zvat predsednika i reći mu da ovom da platu. Nego on je tako doživeo taj trenutak, vidi da igrač "nije tu" - prisetio se "Lučo".