ZVEZDO, ZGAZI TIRANU ZA KOSOVO I JAGODU!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 25.08.2020 | 03:11


Moji dokazi nisu ovde. Moji su dokazi, čestiti kneže, na Kosovu. Ja ću se svojim dokazima dokazati, poručio je Miloš Obilić Lazaru u kultnom filmu "Boj na Kosovu" u predvečerje Kosovske bitke. Dejan Stanković i njegovih 11 obilića večeras (20.00, RTS 1, Arena sport 1) neće braniti Kosovo u Tirani, ali hoće srpsku čast protiv rivala koji se aluzijama na sukobe od pre 20 godina u južnoj srpskoj pokrajini potrudio da meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona izmesti s fudbalskog terena.

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Iako svestan toga da kakvi budu večeras biće doveka, i imajući u vidu da se porazi od Albanaca i Hrvata ne zaboravljaju, trener crveno-belih nije trošio skupe reči, već je poručio da na megdan Tirani idu da igraju fudbal i da pobede.

ZA JAGODU

Trijumf od svojih ljubimaca očekuju i navijači, ali ne bilo kakav, već kao adekvatnu osvetu za provokacije. Poslednje u nizu u nedelju uveče delo je najvatrenijih navijača Tirane koji su igrače bodrili zastavom sa likom UČK teroriste Skerdilajda Lagamija i sa nožem probodenom jagodom, kao nedvosmislenom aluzijom na ubistvo zvezdaša Marka Ivkovića u Istanbulu 2014.

- Za Jagodu. Gazite go*na u čast Marku. Da im napunimo pet komada i više. Zgazite gamad, osvetlajte nam obraz. Igrajte za Srbiju, igrajte za Kosovo. Zgazite ih, oni su sitne ribe za nas. Stankoviću, brate, napali igrače kao da igraju finale. Napunite ih bar 8:0 - samo su neki od komentara "Delija" na društvenim mrežama pred večerašnju utakmicu.

POBEDA I ZDRAVO

Da će patriotski momenat, osim sportskog, biti presudan, u razgovoru za Srpski telegraf smatra i trener šampionske generacije iz Barija 1991. Ljupko Petrović.

- Fudbalom im treba pokazati gde im je mesto. Momci moraju da izađu na teren hladne glave, ali opet silno motivisani da izgaraju do kraja jer, nažalost, ova nesrećna utakmica dolazi u nezgodnom trenutku i nije samo fudbal. Uz silnu motivaciju se može sve. Pritom je Zvezda mnogo kvalitetniji tim od Tirane, pa ne sumnjam da će slaviti. Pobeda i zdravo! Ubedljiv trijumf biće najbolji odgovor na njihove provokacije i dokaz da su ih ignorisali - jasan je Petrović.

Foto: Air Serbia

Zvezda odletela "Dekijem"

Crveno-bela ekspedicija otputovala je juče ujutro u Tiranu na megdan istoimenom timu, a zanimljivo je to da je Zvezdu do Albanije prevezao avion koji nosi ime po njenom treneru Dejanu Stankoviću. Naime, "Er Srbija" je letelicama dala imena po viđenijim Srbima, a pored Nikole Tesle, Novaka Đokovića, Vlade Divca i drugih, jedan avion je poneo ime i po velikom fudbaleru, a sada treneru tima iz Ljutice Bogdana.