ZVEZDA SPREMILA OGROMNU INVESTICIJU: Isplatiće se svaki EVRO!


IZVOR: Republika - 01.08.2020 | 08:32


Velike promene na stadionu "Rajko Mitić".

Foto: Starsport

Proslava titule na Marakani protiv Proletera

Fudbalski klub Crvena zvezda konstantno radi na poboljšanju Marakane, a iz izveštaja do koga je došao "Telegraf" jasno se vide projekti koji su u planu srpskog šampiona. Oni se tiču ekološke i energetske efikasnosti, a služe da dugoročno donesu značajne uštede za kasu kluba iz Ljutice Bogdana.

U Crvenoj zvezdi imaju nameru da u narednom periodu uštede na potrošnji stuje, kao i da stadion bude ekološki efikasniji ugradnjom fotonamenskih panela na krovu kojim bi moglo da se uštedi 2,8 gigavata električne enrgije. Ovo nije malo ulaganje i crveno-beli će morati da izdvoje čak 2,2 miliona evra. Taj projekat će za klub bii isplativ na duže staze.

Još jedan od projekata je i izvođenje tri arteska bunara za omaldinsku školu, tačnije za navodnjavanje tri terena koja su namenjena školi i mladim igračima, zatim glavnog terena i ''kaveza''. U klubu imaju jasnu računicu i za ovaj projekat pošto njihovi postojeći sistemi troše 20.000 litara vode na sat, dok bi se korišćenjem bunara ti troškovi smanjili na samo 10 odsto od postojećih.

 
$bp("Brid_96267112", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});