Prvi slučaj potvrđen u Srbiji: Fudbaler Novog Pazara zaražen koronavirusom!


IZVOR: Republika - 07.05.2020 | 14:00


Generalni sekretar fudbalskog kluba Novi Pazar Fikret Međedović rekao je da je taj prvoligaš odložio početak priprema za nastavak sezone jer je jedan fudbaler, od 34 testirane osobe, pozitivan na koronavirus.

Foto: Senko Župljanin

Ilustracija

- Pre svih ostalih radnji, igrači, članovi stručnog štaba i svi zaposleni u klubu podvrgnuti su testu na koronavirus. Od 34 lica imali smo jedan pozitivan nalaz. U pitanju je fudbaler. Iz tog razloga bili smo prinuđeni da odložimo početak priprema, koji će uslediti u najskorije moguće vreme. Dobro je što su fudbaleri iz drugih gradova po dolasku u Novi Pazar dobili zaseban smeštaj, pa jedni s drugima nisu dolazili u direktan kontakt - rekao je Fikret Međedović.

On je naveo da su se u klubu ponašali prema instrukcijama Fudbalskog saveza Srbije i da su preduzeli sve neophodne mere predostrožnosti.

- Uradili smo sve kako bi se treninzi održavali u skladu sa naloženim merama Vlade Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Sve prostorije u klubu su dezinfikovane i stvoreni su svi potrebni uslovi za nesmetan dolazak i povratak fudbalera sa treninga - pojasnio je generalni direktor Novog Pazara.