Sećanje Pola Skolsa: Vida je ponekad bio naporan, na treninzima je igrao sve sem štopera, ali kada dođe utakmica, svaka lopta je bila njegova!


IZVOR: Republika - 21.04.2020 | 10:03


Uvek se mogu čuti interesantne stvari kada se bivši veliki fudbaleri prisećaju svojih igračkih dana, anegdota sa utakmica, treninga... Jedan od takvih, bez sumnje, bio je i Pol Skols, legenda Mančester junajteda, koji se gostujući u jednoj emisiji zajedno sa Markusom Rašfordom, sadašnjim napadačem "crvenih-đavola", dotakao i Nemanje Vidića.

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Vidić

Otkrio je Skols i malo poznatu stranu srpskog fudbalera, da je na treninzima kada se igralo pet na pet, na skraćenom terenu, bežao od toga bude – štoper.

- Kada bismo igrali pet na pet Vida nikad nije igrao štopera. On je bio jedan od onih defanzivaca koji misle da bi mogli malo da budu i “desetke”. Sve je drugo radio, samo nije bio na svojoj poziciji. Vikao bi “Daj mi loptu” i te stvari” - prisećao se nekadašnji vezista engleskog velikana.

Ali, utakmice su bile druga stvar.

- Na treninzima je Vida znao da bude i neraspoložen, ponekad i naporan, ali kada bi dolazio meč, svaka lopta je bila njegova. Udarao bi glavom i nogom sve što bi stigao - istakao je 45-godišnjak.

Prozivali su u emisiji Skolsa zbog njegovih skromnih mogućnosti kada su dueli u pitanju, a on se tu ponovo dotako Vidića.

- Ja sam bio dobar u duelima, sve je tu bilo proračunato. Ali, kakve je Vida imao startove u šesnaestercu... Bilo je tu baš ludih stvari - zaključio je Pol Skols.