LEO CAR, HET-TRIKOM VODI NA MUNDIJAL: GRANDE MESI!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 12.10.2017 | 05:31


Da se zna ko je gazda! Argentina je i pre gostovanja Ekvadoru bila na ivici ambisa, a kada je domaćin poveo u prvom minutu, svi su pomislili da "gaučose" nećemo gledati na Mundijalu.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Mesi je praktično sam odveo Argentinu na SP

Međutim, Lionel Mesi je još jednom potvrdio da je najveći kad je najpotrebnije. Grande Leo je postigao tri gola i doneo svom timu trijumf od 3:1, ali i vizu za Svetsko prvenstvo. Naredne godine u Rusiji, strelac rekordnog 21 gola u jednom ciklusu južnoameričkih kvalifikacija imaće priliku da se bori za "zlatnu boginju", koja mu nedostaje u bogatoj zbirci trofeja.

21 gol postigao Lionel u ovim kvalifikacijama, što je rekord Južne Amerike

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Tuga i neverica igrača Čilea

Tragedija Čilea

Za razliku od Argentine, koja je uhvatila zadnji voz, Čile je tragičar poslednjeg kola kvalifikacija u Južnoj Americi, u koje je došao sa trećeg mesta (26 bodova). Međutim, Aleksisa Sančeza i drugove Brazil je razbio na svom terenu (3:0), pa kada su "gaučosi" (28) slavili nad Ekvadorom, a Kolumbija (27) i Peru (26) odigrali nerešeno, postalo je jasno da će Čile naredni Mundijal gledati iz domovine.

Mesi na SP juri "zlatnu boginju", koja mu nedostaje u kolekciji

Levandovski bez premca

Robert Levandovski postao je najbolji strelac u istoriji evropskih kvalifikacija za Mundijal. Nakon što je prestigao 14 golova koje je postigao naš Predrag Mijatović u borbi za Francusku 1998, Poljak se na putu za Rusiju zaustavio na 16 pogodaka. Portugalac Kristijano Ronaldo u ovom ciklusu ostao je na golu manje - 15.

Prijatna iznenađenja "malih" timova

"Danas svi igraju fudbal" je mnogo puta izgovorena rečenica, a tzv. male evropske reprezentacije su sada to i potvrdile. Azerbejdžan je došao do čak 10 bodova u C grupi, Farska ostrva su upisala samo bod manje u B grupi, dok je maleni Luksemburg sa šest bodova u A grupi pokazao da može da pomrsi račune bar nekim ekipama.