Menadžeri premijerligaških klubova ne žele nastavak sezone dok se OVO ne uradi!


IZVOR: Republika - 11.04.2020 | 17:45


Izvršni direktor Udruženja menadžera Premijer lige smatra da takmičenje može da bude nastavljeno tek kada svi igrači budu testirani na koronavirus.

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo i Pep Gvardiola

Ipak, Ričard Bevan rekao je da pre toga dovoljan broj testova mora da bude stavljen na raspolaganje da svi medicinski radnici i pacijenti u bolnicama budu testirani.

- Kada se to dogodi, možemo da uradimo isto i u sportu - rekao je Bevan.

On je u razgovoru za BBC kritikovao čelnike EFL što se nisu konsultovali sa Udruženjem menadžera kada su procenili da sezona može da bude završena za 56 dana kada bude nastavljena.

- Taj raspored je veoma gust. Svima treba trener i menadžer, a njihova podrška se ne dobija tako što ne razgovaraš sa njima. Ne možete da kažete da ste se nešto dogovorili kada ste samo poslali pismo o odlukama bez ikakvih konsultacija ili saveta - dodao je on.

Bevan je rekao da je zatražio od čelinika liga da razgovaraju sa menadžerima. Rekao je i da je važno da se nađe način da se sezona završi, ali je, uz kritiku vlasti, dodao i da do kraja aprila neće biti nikakvih prognoza kada će povratak na teren da se desi:

- Ako pogledate Nemačku i predloge da se sezona nastavi u maju, to je verovatno rezultat direktnih i jasnih odluka vlade koja testira 50.000 ljudi dnevno. Mi testiramo 10.000 dnevno. Naši menadžeri neće se vratiti na teren pre nego što svi igrači budu testirani - podsetio je Bevan.