Ovo niko nije očekivao: Mauro Ikardi na pragu povratka u "grad mode", ali...


IZVOR: Republika - 05.04.2020 | 20:45


Mauro Ikardi kao da se trudi da postane najomrženija ličnost u Italiji. No, ovaj put ne polazi priča od njega, ali zavisiće mnogo od njeovog odgovora. Kako je u nedelju vest plasirao Korijere delo sport, Milan mašta o Mauru Ikardiju i na San Siru smatraju da bi Argentinac mogao da bude taj lider koji im nedostaje.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Mauro Ikardi sa porodicom

Zlatan Ibrahimović će definitivno napustiti Milan na kraju sezone, klub će sigurno tražiti novog napadača, a Korijere piše da je Ikardi lider koga žele u timu.

Šansa da se tako nešto desi raste ukoliko Lučano Spaleti bude novi trener, što je i dalje opcija. Svi znamo da je Ragnik prva meta, ali nije isključeno da on zauzme poziciju direktora, što i dalje obavlja u Lajpcigu. 

Foto: Tanjug/AP

Šveđanin uskoro bivši na San Siru

Kao što je poznato, Ikardi je svoj najbolji period u Interu imao baš kada je na klupi bio Spaleti.

U svojoj najboljoj sezoni 2017/18, Ikardi je postigao 29 golova u Seriji A i vratio Inter u Ligu šampiona.

Foto: Tanjug/AP

Lučano Spaleti

Problem za "rosonere" je što Inter neće jeftino pustiti bivšeg kapitena, ukoliko ga PSŽ ne otkupi za 70 miliona evra, koliko iznosi otkupna klauzula.

U Parizu sigurno neće da razmotre da ga zadrže, ali bi mogli da ga otkupe i preprodaju. Ipak, u tom slučaju, ukoliko Ikardi pređe u italijanski klub, po još jednoj klauzuli, PSŽ mora da plati Interu još dodatnih 15 miliona.

Foto: Tanjug/AP

Mauro Ikardi u dresu Pari Sen Žermena

Da li Milan ima 85 da ga otkupi u tom slučaju? Teško.

Ipak, ako ga PSŽ ne otkupi i vrati ga, za Ikardija gotovo niko neće platiti toliki novac.

31 utakmica - 20 pogodaka u dresu "svetaca"

Ostaje da vidimo šta će se dešavati u narednim mesecima, a ne treba zaboraviti da se Ikardi povezivao i sa Napolijem i sa Juventusom, te kako god da se okrene, njegov povratak u Italijiu bi mogao da odjekne...