(VIDEO) KRIZA! Drugi poraz Liverpula zaredom: Čelsi u četvrtfinalu FA kupa preko prvaka Evrope!


IZVOR: Republika - 03.03.2020 | 21:27


Fudbaleri Čelsija plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su na svom Stamford Bridžu pobedili ekipu Liverpula rezultatom 2:0 (1:0). Ovo je drugi vezani i treći poraz Liverpula na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima, pa je svima jasno - četa Jirgena Klopa se nalazi u krizi.

Foto: Tanjug/AP

Ros Barkli slavi sa navijačima

Tempo utakmice je od samog početka bio žestok, delovalo je da u svakom napadu, oba tima mogu da dođu do opasne zone.

Igrao  se 13. minut kada je Čelsi iskoristio svoju priliku i to nakon velike greške Fabinja, loptu je prihvatio Vilijan i zategao po sredini, a golman Adrijan je očajno intervenisao - 1:0. 



Usledilo je nekoliko opasnih napada Liverpula, a onda je do izražaja došao golman Kepa, koji je na prethodnim mečevima ostajao na klupi.

Španac je imao pet neverovatnih intervencija samo u prvom poluvremenu i zahvaljujući njemu ostaje - 1:0. 

U drugom delu igre, Lampard je primoran da izvede povređenog Vilijana, kao što je i krajem prvog dela Kovačića, zamenili su ih Maunt i Žoržinjo, ali to se nije odrazilo na igru Čelsija.

Domaći su nastavili da igraju sjajno, a u 64. minutu su došli do drugog gola. Ros Barkli je sam povukao kontru, sa svoje polovine, defanzivci Liverpula su ga neshvatljivo puštali i puštali, a onda je namestio na desnicu i sa dvadesetak metara probušio Adrijana za velikih 2:0!

Foto: Tanjug/AP

Već u narednom napadu, Pedro je izašao sam na Adrijana imao je veliku šansu da dokrajči i ponizi Liverpul, ali se donekle iskupio golman Adrijan dobrom intervencijom.

Jirgen Klop kreće na sve ili ništa, dvostruka izmena - Milner i Firmino menjaju Origija i Džonsa u 70. minutu, a potom u 80. Salah menja Lalanu.

Foto: Tanjug/AP



Ipak, Liverpul je bio nemoćan, Čelsi praktično još opasniji, pošto je ostalo mngoo prostora za kontre, Žiru je mogao da dokrajči Liverpul, ali je prečka sačuvala goste.