Bomba u najavi: Juve hoće da se reši Iguaina, stigla zanimljiva ponuda!


IZVOR: Republika - 03.03.2020 | 11:17


Sprema se fudbalski zemljotres! Fudbalski klub Atletiko Bilbao sprema se da na leto dovede veliko pojačanje za svoje uslove. Reč je o Gonzalu Iguainu iz Juventusa.

Foto: Tanjug/AP

Gonzalo Iguain

Argentincu ugovor sa "starom damom" ističe u junu 2021. godine i gotovo sigurno je da mu čelnici kluba neće ponuditi novi  jer od letos pokušavaju da ga se reše i njegove visoke plate od 7,5 miliona evra po sezoni. To su ogromna primanja za igrača koji je tek treća opcija u napadu.

S druge strane svojim imenom i iskustvom bi mnogo doprineo Atletiku. Klub iz Bilbaa je poznat po svojoj specifičnoj filozofiji poslovanja, a koja glasi da u njegovim redovima mogu da igraju samo fudbaleri koji su Baski, čak ni španske igrače ne žele.

Gonzalo ima zanimljivo poreklo, rođen je u Francuskoj, gde mu je otac igrao fudbal, odrastao je u Argentini, kao i njegovi otac, deda i pradeda.

Međutim, njegov čukundeda se iz Baskije preselio u Argentinu, tako da je po muškoj liniji i on Bask, što bi značilo da ispunjava osnovni uslov za igranje u Bilbau.

Iguain je u dosadašnjoj karijeri nastupao za River Platu, Real Madrid, Napoli, Juventus, Milan i Čelsi.