Javio se Poketino iz domovine: Spreman sam za novi izazov, ne treba mi puno vremena za oporavak!


IZVOR: Republika - 02.12.2019 | 18:32


Prvi put otkako se razišao sa Totenhemom još 19. novembra, Maurisio Poketino je prekinuo medijsku tišinu. Doskorašnji trener "Pevaca" nalazi se u rodnoj Argentini gde je u subotu uveče posmatrao i uživo svoj prvi klub Njuels Old Bojs u derbiju sa River Plejtom u kojem je gost slavio sa 3:2.

Foto: Starsport

Maurisio Poketino

Stigao je sjajni stručnjak da govori i za lokalne medije, a argentinski Foks Sports pohvalio se ekskluzivnim materijalom koji je trebalo da nam odgonetne dalje planove Argentinca u trenerskoj karijeri.

- Postoji dosta klubova i atraktivnih projekata za mene koje bih mogao da prihvatim. Ali trenutno, najvažnije mi je da sredim misli posle pet i po neverovatnih godina sa Totenhemom. Lični cilj mi je da ponovo pronađem motivaciju za rad. Nameravam da se vratim u Evropu, teško mi je da zamislim da ostanem i radim ovde u Argentini. Mada, zbog dobrobiti moje porodice možda i ne bih odbio poziv odavde - priznao je Poketino.

Ipak u nastavku obraćanja poslao je i jasnu poruku klubovima koji ga žele, Arsenal je bio najozbiljniji proteklih dana, da je spreman za posao.

- Treba samo da ostanem miran nekoliko dana i vidim šta će se dalje desiti. Nisam imao puno vremena da shvatim šta mi se sve izdešavalo. Moja prva odluka bila je da se vratim kući, nazad u Argentinu i vidim porodicu i prijatelje. Ali očekujem uskoro povratak u Evropu gde ću odlučiti o daljoj budućnosti. Moja najbolja odluka do sada bila je da na deset dana dođem u ovde i isključim se. U mojim godinama ne treba mi puno vremena za oporavak, otvoren sam za sve ponude - zaključio je Maurisio Poketino.