Možeš da budes i Sveti Petar, ali oni ne praštaju: Derbi otpustio kapitena zbog skandala, džabe mu i sedam godina u klubu!


IZVOR: Republika - 04.11.2019 | 21:50


Nakon udesa u kome je učestvovao u alkoholisanom stanju i u kome je zadobio povredu zbog koje neće igrati do kraja 2020. godine Ričard Kio dobio je otkaz u Derbi Kauntiju.

Foto: Tanjug/AP

Ričard Kio, desno u sivom dresu

U Derbi Kauntiju bili su besni zbog udesa koji su u alkoholisanom stanju izazvali njegovi igrači. Najgore je u udesu prošao kapiten Ričard Kio koji zbog povrede neće moći da igra do decembra 2020, a i kazna koja ga je dočekala u klubu je svakako najstroža moguća - dobio je otkaz.

Njegov agent smatra da u klubu nisu uzeli u obzir sedam godina koje je dao klubu pre incidenta.

- Ovakav udarac u stomak je kao gorka pilula. Krvario je za taj dres, borio se za njega - rekao je Kiov agent.

- Nismo ni jednog trenutka pomislili da bi mogao da dobije otkaz. Jedino što smo tražili je ono što zaslužuje - da bude tretiran kao deo porodice. Odigrao je 365 utakmica za Derbi, malo je igrača koji su toliko posvećeni fudbalu i klubu. Nemoguće je opisati koliko mu je teško i kroz šta on i njegova porodica prolaze. Srce mu je slomljeno i svet mu je uzdrman - dodao je agent.

Foto: Tanjug/AP

Ričard Kio, kapiten Derbi Kauntija u sredini

Kiovi saigrači koji su sa njim bili u automobilu kada se udes desio kažnjeni su sa po šest nedeljnih plata, a nakon što su se i pred sudom izjasnili krivima sud im je izrekao po 180 sati dobrotvornog rada i zabranjeno im je da voze u naredne dve godine.

Iz Derbija su naveli da je upravo činjenica da je bio kapiten dovela do toga da bude otpušten zbog ovakvog incidenta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-2-23976', window);