Big Sem upozorava Junajted: Pazite da ne ispadnete iz lige!


IZVOR: Republika - 08.10.2019 | 17:39


Bivši menadžer Njukasla Sem Olerdajs smatra da bi Mančester junajted mogao da ispadne iz Premijer lige ukoliko Ole Gunar Solskjer ne reši problem efikasnosti.

Foto: Tanjug/AP

Sem Olerdajs

Junajted je posle osmog kola na 12. mestu sa svega devet bodova i isto toliko postignutih golova. Tim ima problem u fazi napada i postizanju golova.

Alardajs, koji je takođe bio i selektor Engleske, kao menadžer Boltona, kaže da se slična stvar dogodila 1974. kada je tim mimo svih očekivanja ispao iz najvišeg ranga takmičenja.

- Uopšte nije nemoguće da zapadnu u koj katastrofičnije probleme ako ne budu imali sampouzdanja i stanje sa povredama se ne poboljša. Igrači se ne oporavljaju tako brzo kao kada stvari idu normalnim tokom, to je činjenica. Uz to, imaju i taj nemir oko toga što Pol pogba želi da ode pitanje je samo kome će sledećem past na pamet da kaže, 'u redu, stvari ne idu kako treba, žalim i ja da odem - kaže Alardajs.

On smatra da je veliki problem neefikasnost ekipe.

- Mančester junajted ne postiže dovoljno golova i vidi se da se muče sa time. Nadajmo se da to nije toliko problematično kao borba za opstanak, mada deluje da stvari idu u tom smeru - smatra Alardajs.

Junajted je na samo dva boda od zone ispadanja, a u narednom kolu Premijer lige u velikom derbiju dočekuje tim lidera, ekipu Liverpula.