Španac postaje najplaćeniji golman: Samo treba da pristane


IZVOR: Republika - 03.07.2019 | 16:24


Fudbalski klub Mančester junajted ponudio je Davidu de Hei novi ugovor sa mnogo boljim uslovima nego do sada da bi pokušao da ga zadrži na "Old Trafordu".

Foto: Tanjug/AP

David de Hea

De Hei sadašnji ugovor ističe za 12 meseci, a prethodni pokušaji "Crvenih đavola" da produže saradnju sa njim su propali.

Kako prenosi BBC, ukoliko prihvati poslednju u nizu ponud Junajtedu, Španac će postati naplaćeniji golman na svetu. I ne samo to, već će zbog svog statusa u timu Olea Gunara Solšera napredovati na listi najplaćenijih u klubu.

Po sadašnjem ugovoru, De Hea prima 240.000 funti. 


De Hea je u Junajted stigao 2011. godine iz madridskog Atletika, a četiri godine kasnije je došao nadomak prelaska u Real. U poslednjih pet sezona četiri puta je proglašen za najboljeg igrača Junajteda, a iza sebe ima jednu od najlošijih sezona u kojoj u pojedinim trenucima nije ličio na sebe. 

Čelnici Junajteda su, inače, ranije nekoliko puta nagovestili da bi mogli da puste da De Hei istekne ugovor u nadi za postizanje dogovora, iako tako rizikuju da on ode na kraju naredne sezone bez ikaikve nadoknade.