Trese se Engleska: Benitez odlazi, stiže "Specijalni" sa "specijalnim" saradnikom!


IZVOR: Republika - 24.06.2019 | 15:21


Tek što je Njukasl zvanično objavio da od 1. jula Rafa Benitez više neće biti menadžer tog tima, počele su spekulacije o njegovom nasledniku. Šuška se da bi "svrake" mogao da predvodi Žoze Murinjo.

Foto: Tanjug/AP

"Specijalni" menja Beniteza?

Dok se Žoze Murinjo nedavno zabavljao gledajući tenis na Kvinsu, neki mediji mu već dodeljuju novi posao. Bivši menadžer Mančester junajteda i Čelsija je po pisanju Kalčomerkata blizu Njukasla koji će od jula biti bez menadžera jer odlazi Rafael Benitez. 

Italijani pišu o prelasku Murinja zapravo najviše zbog toga što bi njegov asistent mogao da bude nekadašnji štoper Intera Marko Materaci. Portugalac je sa njim sarađivao u Interu kada je taj klub 2010. osvojio Ligu šampiona u Interu. Marko je pričao da je imao fenomenalan odnos sa Žozeom, koji ga je 2008. godine ubedio jednom SMS porukom da ostane u ekipi. 

Inače Njukasl će osim promene menadžera verovatno promeniti i vlasnika jer Majk Ešli verovatno treba da proda klub za 350 miliona funt

Ako bi se vlasnička struktura zaista promenila to bi moglo da dovede do ozbiljnijih ulaganja u sastav "svraka" pa ovakav trenerski transfer i ne bi izgledao kao puka maštarija italijanskih novinara.  

Na listi želja "svraka" navodno je i doskorašnji trener Milana Đenaro Gatuzo.