Vera preča od golova i asistencija


IZVOR: Informer.rs - 25.05.2019 | 11:15


El Fardu Ben u poslednjih mesec dana postizao je golove, brojao i asistencije, bio je strelac i u 160. večitom derbiju (iz penala), ali je jasno da nije onaj isti igrač iz letnjih kvalifikacija kada je sa šest golova trasirao put crveno-belima u Ligu šampiona.

Foto: crvenazvezdafk.com

El Fardu Ben

U finalu Kupa protiv Partizana (1:0) nije predstavljao nikakvu opasnost za gol Vladimira Stojkovića, ali kako prenosi Mocartsport na Marakani su očekivali da bi El Fardu Ben mogao da kalira u formi zbog ramazanskog posta.

Ben je pripadnik muslimanske veroispovesti i pridržava se religijskih običaja. Ove godine ramazanski post je počeo 6.maja, što znači da El Fardu Ben nije jeo i pio preko dana već tri sedmice i da je u takvim okolnostima morao da trenira i ispunjava profesionalne obaveze.  U Crvenoj zvezdi su morali da se pomire sa ti, a trener Vladan Milojević pokušavao je donekle da rastereti El Fardu Bena tokom ramazanskog posta.

Za vreme Ramazana islamskim vernicima je od zore do zalaska sunca zabranjeno konzumiranje bilo kakve hrane i pića (uključujući i vodu). Kod sportista postoje odstupanja. Fudbaler Crvene zvezde je mogao da traži dozvolu sveštenog lica da se ne pridržava posta, ili da davanjem novca ljudima slabijeg materijalnog stanja jednostavno otkupe post.